Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
500,000+ happy customers 500.000+ tevreden klanten
100% tevredenheid 100% tevredenheid
Beste prijs gegarandeerd Beste prijs gegarandeerd
Altijd hulp op maat Altijd hulp op maat
trustpilot
4.5

Jouw bestand: Altijd goed!

Een goed bestand is belangrijk om een perfect drukresultaat te bereiken. Bij Drukzo garanderen we je dat jouw bestand geen zorgen geeft. Lever je jouw bestand aan, dan wordt hij altijd grondig gechecked. Indien gewenst kun je zelfs een professionele extra check laten doen. Indien gewenst, kunnen we jouw bestand ook op laten maken door onze professionele studio. Geen zorgen dus!

Wat is belangrijk voor een goed bestand?

Een goed bestand moet aan veel zaken voldoen, maar in feite gaat het om de volgende zaken:

• De kleur (jouw bestand moet opgemaakt zijn in de juiste kleuren)
• De tekst (de tekst in jouw bestand moet op de juiste wijze zijn opgeslagen)
• Het bestandstype (jouw bestand moet in het juiste type zijn opgeslagen)
• Het formaat (jouw bestand moet passend zijn voor het product)
• De snijmarge (we moeten voldoende ruimte hebben om jouw product te kunnen snijden)
• De kwaliteit / resolutie (Jouw bestand en afbeeldingen moeten de juiste kwaliteit hebben)

Hoe moeten je bestanden worden aangeleverd?

 • Welke kleurwaardes moet ik gebruiken voor het opmaken van mijn flyers?

  Al onze flyers worden gedrukt in CMYK, dit staat voor Cyaan, magenta, Yellow (geel) en Key (zwart). Dit zijn de kleurwaardes die gebruikt worden voor het produceren van Full Color drukwerk. Hoe hoger de inktwaardes van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden. Meer informatie over het gebruik van CMYK vind je hier.

 • Wat zijn lettercontouren en hoe moet ik deze gebuiken?

  Om een tekst geschikt te maken voor het drukken is het van belang dat alle tekst is omgezet naar lettercontouren. Dit voorkomt dat tekst verspringt of veranderd qua lettertype. Lettercountouren is omgezette tekst naar objecten (vectoren). Hoe je dit het beste kan doen is hier terug te vinden.

 • Wat is DPI of resolutie en wat moet ik gebruiken voor mijn flyers?

  DPI staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per per inch. Dit noemen we ook wel reolutie. Indien je gebruik maakt van afbeeldingen, dan raden wij een resolutie aan van 300 DPI. Natuurlijk kan het voorkomen dat dit niet lukt, maar geen nood, wij hanteren een minimale resolutie van 150 DPI. Wij vragen een reolutie van minimaal 150 dpi, maar het beste reultaat behalen wij met 300 dpi. Meer informatie over het gebruik van CMYK vind je hier.

 • Hoe snijden jullie mijn flyers en welke marges (afloop of snijmarge) moet ik hiervoor aanhouden?

  Het snijden van het drukwerk gebeurt zeer nauwkeurig, echter is er altijd een minimale afwijking. Om te voorkomen dat er dan een wit kader rondom het drukwerk komt vragen wij om een afloop van 3 millimeter. Laat je achtergrond daarom doorlopen over de afloop, maar doe dit niet door het gebruik van een kader. Meer informatie hierover vind je hier.

 • Welke bestandstypen kan ik uploaden?

  De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. Uiteraard zijn er nog vele andere programma's om een drukklare bestand te maken, het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklare document in .pdf, .jpg of .tiff. Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken.

Wanneer lever ik mijn bestanden aan?

De bestanden kan je aanleveren nadat de bestelling in je winkelwagen is afgerond.

Meest gestelde vragen.

 • Wat is de snelst mogelijke levertijd van de flyers?

  Flyers kunnen geleverd worden in meerdere levertijden en de snelst mogelijke levertijd is Next Day. Er gelden verschillende aanleverdeadlines en levertijden, dit is afhankelijk van de combinatie die je kiest. Dit heeft te maken met de productietechniek, papiersoort en/of de oplage. LET OP: de levertijd van het product verschuift met een werkdag als de besteldeadline voor aanleveren is verstreken. Dit is ook het geval als het bestand door ons wordt afgekeurd of niet aan de order is toegevoegd. Ook kan je gebuik maken van onze unieke "SuperrrsnelTM" service. Hiermee is het mogelijk om je flyers dezelfde dag nog bezorgt te krijgen.

 • Welke productietechniek gebruiken jullie voor de flyers?

  Wij maken voor de productie van flyers gebruik van zowel digitaal (oplages tot 1.000) als offset drukwerk (oplages boven 250). Beide varianten staan garant voor een hoogwaardige kwaliteit en er is nagenoeg geen verschil in kwaliteit. Het grootste verschil zit hem met name in de prijs, waarbij digitaal gunstiger is in de kleine oplages en offset in de grote oplages.

 • Welke vervoerders worden er gebruikt?

  Voor de leveringen van je flyers maken wij gebruik van meerdere vervoerders, in de meeste gevallen bezorgen we met PostNL vanwege de hoogste betrouwbaarheid qua levering. Andere vervoerders zijn DHL, UPS, DPD of zelfs onze eigen koeriersdienst. Deze worden gebruikt bij bepaalde producten (afmeting, snelheid, productie, hoeveelheid).

 • De flyers die ik zoek kan ik niet vinden. Hoe kan ik een offerte aanvragen?

  De flyers die het meest worden gekozen zijn te bestellen via onze website. Als jouw papiersoort, oplage of afwerking er niet tussenstaat vraag dan gerust een offerte aan. Wij sturen dan in veel gevallen een offerte toe binnen 1 werkdag, afhankelijk van de complexiteit kan dit langer duren. Het aanvragen van de offerte kan je doen via ons offerteformulier.

Moeilijke woorden? Hier staan ze uitgelegd.

Wat betekent afloop?

Afloop (ook 'bleed' genoemd) betekent dat jouw achtergrond aan alle kanten van je roll-up banner 3 mm groter is dan het eindresultaat. Deze 3 mm zullen we er af snijden om witte randen te voorkomen (Bijvoorbeeld: Je bestelt een roll-up banner van 85 x 205 cm. Een correct aangeleverd document is dan: 856 x 2056 mm.).

Wat betekent CMYK (Fullcolor)?

Bij professionele designprogramma's kun je ervoor kiezen om het document op te bouwen uit CMYK. Dit is een andere kleuropbouw dan jouw beeldschermkleuren (RGB). Wanneer een RGB bestand omgezet wordt naar CMYK kan er kleurverandering ontstaan. Meer informatie vind je hier. Lukt dit niet? Geen probleem: we nemen altijd nog even contact met je op als de kleurverschillen heel opvallend zijn.

Wat betekent DPI/Resolutie?

DPI (resolutie) staat voor 'Dots per inch'. Het is een term waarmee de kwaliteit en scherpte van een beeld wordt uitgedrukt. Hoe Hoger de DPI (resolutie), hoe meer beeldpunten er zijn en hoe scherper de afbeelding zal zijn. De resolutie van internet afbeeldingen zijn vaak 72 dpi, de resolutie van een te drukken roll-up banner dient 150-300 DPI te zijn. Je kunt dit zelf controleren door het bestand in te zoomen op 200%.

Welke programma's raden jullie aan om een opmaak te verzorgen?

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. Uiteraard zijn er nog vele andere programma's om een drukklare bestand te maken, het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklare document in .pdf, .jpg of .tiff. Dus geen andere documenttypes. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice 03 808 15 06.

Waarom ziet het drukwerk er anders uit dan het document op mijn beeldscherm?

Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat een beeldscherm gebruik maakt van RGB kleuren. Drukwerk kleuren zijn opgebouwd uit CMYK of via PMS kleuren. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan.


Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met onze klantenservice, ons team staat voor je klaar!

Wat weerhoudt je ervan om vandaag te bestellen?

Uw naam

E-mailadres

Bedankt voor je feedback! Deze enquête is anoniem.

Kunnen we je ergens mee helpen? Ga dan naar deze pagina

Need help?