Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
500,000+ happy customers 500.000+ tevreden klanten
100% tevredenheid 100% tevredenheid
Beste prijs gegarandeerd Beste prijs gegarandeerd
Altijd hulp op maat Altijd hulp op maat
trustpilot
4.5

Hoe lever ik bestanden voor vlaggen aan? bekijk de aanleverspecificaties

Bij Drukzo kan je heel eenvoudig je eigen bestanden uploaden. Dit doe je in stap 2 van het bestelproces. Twijfel je of jouw bestanden voldoen aan onze opmaakvoorwaarden (aanleverspecificaties), kies dan bij het uploaden van je bestanden voor de optie 'Uitgebreide bestandscontrole'. Zo weet je zeker dat de belangrijkste onderdelen goed zijn gecheckt.

Let op: voor beachflags gelden andere opmaakvoorwaarden dan voor de andere vlaggen. Bekijk deze hier.

Hoe moeten je bestanden worden aangeleverd?

  • • Sla je bestand op als .PDF of .TIFF.
  • • We raden aan om een vector bestand te gebruiken. Zorg er anders in ieder geval voor dat je bestand 150 DPI is.
  • • Zorg voor 5 mm afloop aan alle zijden. Afloop is de marge die wij nodig hebben om je drukwerk te snijden.
  • • Heeft je drukwerk een kader? Er kan dan een kleine afwijking ontstaan door het snijden. Daarom sturen we je altijd een drukproef, waar je goedkeuring op kunt geven.
  • • Het beste is als je tekst 50 mm van de rand afstaat. Zo krijgt je drukwerk het beste resultaat!
  • • Zet alle fonts (lettertypes) in je bestand om naar lettercontouren.
  • Afbeeldingen moeten opgebouwd zijn uit CMYK. Klik hier voor meer informatie over CMYK.
  • • Voor al ons drukwerk kun je bestanden aanleveren in zowel PC als Mac formaat.

Moeilijke woorden? Hier staan ze uitgelegd.

Wat betekent afloop?

Afloop (ook 'bleed' genoemd) betekent dat de achtergrond van jouw vlag aan alle kanten 5 mm groter is dan het eindresultaat. Deze 5 mm zullen we er af snijden om witte randen te voorkomen (Bijvoorbeeld: Je bestelt een baniervlag van 100 x 200 cm. Een correct aangeleverd A5 document is dan: 1010 x 2010 mm.). Lukt je dit niet? Dan kun je er ook voor zorgen dat de tekst 100 mm van de randen staat, zodat wij het ontwerp iets voor je kunnen vergroten.

Wat betekent CMYK (Fullcolor)?

Bij professionele designprogramma's kun je ervoor kiezen om het document op te bouwen uit CMYK. Dit is een andere kleuropbouw dan jouw beeldschermkleuren (RGB). Wanneer een RGB bestand omgezet wordt naar CMYK kan er kleurverandering ontstaan. Meer informatie vind je hier. Lukt dit niet? Geen probleem: we nemen altijd nog even contact met je op als de kleurverschillen heel opvallend zijn.

Wat betekent DPI/Resolutie?

DPI(resolutie) staat voor 'Dots per inch'. Het is een term waarmee de kwaliteit en scherpte van een beeld wordt uitgedrukt. Hoe Hoger de DPI(resolutie), hoe meer beeldpunten er zijn en hoe scherper de afbeelding zal zijn. De resolutie van internet afbeeldingen zijn vaak 72 DPI, de resolutie van een te drukken bestand voor je vlag dient ongeveer 150 DPI te zijn. Je kunt dit zelf controleren door het bestand in te zoomen op 200%. We raden overigens aan om een vector bestand aan te leveren voor het bedrukken van vlaggen.

Welke programma's raden jullie aan om een opmaak te verzorgen?

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. Uiteraard zijn er nog vele andere programma's om een drukklare bestand te maken, het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklare document in .PDF of .TIFF. Dus geen andere documenttypes.

Waarom ziet het drukwerk er anders uit dan het document op mijn beeldscherm?

Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat een beeldscherm gebruik maakt van RGB kleuren. Drukwerk kleuren zijn opgebouwd uit CMYK of via PMS kleuren. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan.

Wat weerhoudt je ervan om vandaag te bestellen?

Uw naam

E-mailadres

Bedankt voor je feedback! Deze enquête is anoniem.

Kunnen we je ergens mee helpen? Ga dan naar deze pagina

Need help?