De actiecode is toegevoegd aan je winkelmandje Onze productiemachine voor dit product is in onderhoud. Alle bestellingen zullen tussen de 5 en 7 dagen later geleverd worden dan de aangegeven levertijd.
Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
500,000+ happy customers 500.000+ tevreden klanten
100% tevredenheid 100% tevredenheid
Beste prijs gegarandeerd Beste prijs gegarandeerd
Altijd hulp op maat Altijd hulp op maat
trustpilot
4.5

Ontwerpen van brochures

Wanneer je brochures bestelt en een drukbestand moet aanleveren, dan komen hier een paar specifieke aandachtspunten bij kijken. Aangezien brochures bestaan uit meerdere pagina’s is de opmaak van jouw drukbestand erg belangrijk omdat dit bepalend is voor de kwaliteit van de brochure. Je wilt immers niet dat de pagina’s op de verkeerde plek staan, laat staan dat ze verkeerd om in de brochure staan. Hieronder leggen wij je stapsgewijs uit hoe je een goed drukbestand voor brochures aan moet leveren.

Het klinkt misschien onlogisch voor jou, maar wij hebben het liefste dat je de pagina’s voor jouw brochure los aanlevert (in 1 PDF-bestand). Wij zetten dit zelf op inslag waarna de pagina’s als een boekje geordend worden. Ook voor de technische controle is het voor ons makkelijker als je alle pagina’s los aanlevert. Voor de duidelijkheid is het belangrijk dat de pagina’s wel genummerd zijn (niet verplicht), na het inschieten kunnen wij dan makkelijk controleren of de pagina’s in goede volgorde staan. In het voorbeeld hiernaast zie je wat wij bedoelen met losse pagina’s aanleveren.

Voor de tekst in jouw brochure geldt dat de zwarte of grijze platte tekst ook echt als 100% zwart aangeleverd moet worden. Voor andere kleuren geldt dat je deze uiteraard in opbouw van meerdere kleuren kunt aanleveren. Combinatiekleuren zoals bijvoorbeeld geel en rood kan je zo aanleveren. Belangrijk is dat je bij het gebruik van jouw ontwerpprogramm CMYK-instellingen gebruikt, omdat je daarmee de juiste kleurwaardes kan gebruiken.

Voorkom objecten die kruisen naar de volgende pagina. Het is onwaarschijnlijk dat de objecten die de pagina’s kruisen precies zullen aansluiten op elkaar. Het beste is om dit te vermijden, of te accepteren dat er verticale verschuivingen kunnen plaatsvinden. Uiteraard moet je ook rekening houden met 3 mm afloop rondom (aan elke zijde) voor het schoonsnijden.

Als je al deze punten aanhoudt en het drukbestand voor jouw brochures volgens de bovenstaande richtlijnen aanlevert, dan kunnen wij makkelijk jouw brochures drukken. De kans op fouten is dan erg klein wat de kwaliteit van jouw brochure ten goede zal komen.

Wat weerhoudt je ervan om vandaag te bestellen?

Uw naam

E-mailadres

Bedankt voor je feedback! Deze enquête is anoniem.

Kunnen we je ergens mee helpen? Ga dan naar deze pagina

Need help?