België

België (NL) België (NL)
België (FR) België (FR)
Frankrijk Frankrijk
Duitsland Duitsland
Ierland Ierland
Italië Italië
Nederland Nederland
Spanje Spanje
Zweden Zweden
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
🤑 Altijd ZO goed geprijsd
🔥 ZO snel geleverd
💯 Altijd ZO tevreden
👍 ZO goed geholpen
trustpilot
4.4

Trots op onze B Corp certificering

Als B Corp gecertificeerd bedrijf maken we deel uit van een wereldwijde beweging die zich inzet voor het goed doen vóór de wereld. Deze erkenning weerspiegelt onze toewijding aan hoge sociale en milieu standaarden, het nemen van verantwoordelijkheid en bieden van transparantie. We zetten ons om winst te balanceren met een groter doel, waarbij de focus ligt op het maken van een positieve impact op onze medewerkers, gemeenschappen en het milieu, terwijl we op een duurzame en ethische manier onze business runnen.

Wat is een B Corp?

Laten we bij het begin beginnen: de ‘B’ in B Corp staat voor ‘Benefit’. Het betekent eigenlijk dat een bedrijf prioriteit geeft aan iedereen die belang heeft in de prestaties van de organisatie. Denk aan mensen (werknemers, klanten, leveranciers, investeerders, toezichthouders), de gemeenschap in bredere zin, en het milieu, en dus niet alleen aan de aandeelhouders.

Bedrijven met het B Corp certificaat voldoen aan hoge, geverifieerde, sociale en ecologische normen en prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie op het gebied van goed werkgeverschap tot vrijwilligerswerk en van supply chain praktijken tot het gebruik van materialen.

Wat begon als een klein project om meer bewustzijn rondom duurzaamheid te creëren, evolueerde in een veel grotere ambitie: B Corp gecertificeerd worden.
Bezoek de website van B Corp

Hoe word je B Corp?

Om een B Corp te worden moet je kunnen aantonen dat je voldoet aan hoge sociale en milieu standaarden. Dit wordt getoetst in het B Impact Assessment en hierbij dien je een score van >80 punten te behalen.

Daarnaast moet je een wijziging doorvoeren in het wettelijke beleid van de organisatie. Deze wijziging houdt in dat het bedrijf als doel heeft om alle belanghebbenden zoals de planeet, werknemers en lokale gemeenschap, en dus niet alleen de aandeelhouders, positief te beïnvloeden.

Tot slot, moet je als organisatie volledig transparant zijn over jouw prestaties, gemeten tegen de normen van B Lab. Het profiel van elke B Corp organisatie is dus ook publiekelijk beschikbaar op B Lab's website.
B Corp-normen

Wat betekent het?

B Corp worden is een voortdurend werken aan verbetering. Bedrijven die het B Corp certificaat dragen, worden elke drie jaar opnieuw beoordeeld op alle facetten. Hierbij dien je elke keer een significante verbetering te laten zien ten opzichte van de laatste beoordeling.

Het proces is rigoureus en vereist betrokkenheid van verschillende teams en afdelingen binnen het hele bedrijf. Daarom duurde het bijna drie jaar voordat we gecertificeerd werden. Als onderdeel van de wereldwijde B Corp beweging omarmt Drukzo het B Corp framework, dat duurzaamheid integreert in de verschillende aspecten van onze bedrijfsvoering.

We nemen je graag mee op onze B Corp reis, ontdek de normen die we naleven en onze ambities naar milieu- en sociale verantwoordelijkheid.

Drukzo's impactscore

Op basis van het B Impact assessment heeft Drukzo een totale score van 87.0 behaald. De gemiddelde score voor 'gewone' bedrijven die de assessment voltooien is momenteel 50.9. Bekijk hieronder onze scores of ons B Corp profiel hier, waar we onze vooruitgang en prestaties transparant presenteren.

Governance

Governance

We hebben sociale en milieu aspiraties ingebed in de missie en visie van ons bedrijf.

Impact Score: 18,3

Werknemers

Werknemers

Onze cultuur is gebaseerd op een gedeelde drang naar impact om samen iets buitengewoons te creëren.

Impact Score: 28,0

Gemeenschap

Gemeenschap

We erkennen het belang van actieve betrokkenheid in zowel onze lokale- als tech communities.

Impact Score: 16,3

Milieu

Milieu

We zetten ons in voor het pionieren van manieren om onze voetafdruk te verminderen en verandering teweeg te brengen.

Impact Score: 22,2

Klanten

Klanten

We streven ernaar een dienst te leveren die verwachtingen overtreft, met niets minder dan een 9+ ervaring als doel.

Impact Score: 2.0

Hoe ziet de toekomst eruit?

Wij zien onze B Corp certificering als een eerste stap in onze reis om 's werelds grootste en meest duurzame platform te worden voor print- en personaliseerde producten. Maar er moet nog veel gebeuren om dit te bereiken.

Op onze duurzaamheidspagina leggen we gedetailleerd uit wat we gaan doen om dat doel te bereiken. Klik hier voor meer informatie.
Meer lezen

Deel uitmaken van een beweging

Samen vieren we de positieve veranderingen als gevolg van het behalen van het B Corp certificaat. Van het verminderen van onze logistieke CO2-uitstoot tot het vaststellen van ethische supply chain praktijken en het uitbreiden van ons assortiment met milieuvriendelijke producten: we zijn toegewijd om te werken aan een andere standaard binnen de industrie.

Wat betekent dit voor jou? Samenwerken met Drukzo betekent meer dan alleen toegang tot kwaliteitsproducten en -diensten. Het betekent samenwerken met een bedrijf dat zich inzet voor haar omgeving in de breedste zin van het woord. Door met ons samen te werken, draag je bij aan initiatieven met een positieve impact op de samenleving en de planeet, wetende dat transparantie en verantwoordelijkheid centraal staan bij alles wat we doen.

Maak contact met ons

Als B Corp nodigt Drukzo jou uit om je aan te sluiten bij een wereldwijde gemeenschap van gelijkgestemde bedrijven. Samen streven we naar een betere toekomst voor iedereen. Wanneer je kiest voor Drukzo, ben je niet alleen een partner, maar je bent een integraal onderdeel van een beweging voor verandering.

Klaar om samen met ons op deze reis te gaan? Of je nu vragen hebt, feedback of ideeën voor samenwerking, we horen graag van je. Neem contact met ons op via [email protected] of via onze sociale media kanalen. Laten we samenwerken aan een innovatieve, duurzamere toekomst.