10 Logo Designs Die Inspireren

10 Logo Designs Die Inspireren

Om geweldige designs te maken, heb je geweldige inspiratie nodig. Het maken van perfecte ontwerpen heb je een duidelijk stap-voor-stap proces nodig. Dit kost veel tijd en research. Een van de hardste onderdelen van het logo-ontwerp proces is beslissen welke stijl het beste past bij waar jouw merk voor staat. Soms hebben we daarom wat inspirerende voorbeelden nodig om de creativiteit op gang te brengen.

Hier zijn een aantal goed gevonden logo’s die je hopelijk zullen inspireren bij het maken jouw eigen logo:

1. Indiaanse Roets

Project Link: My Indian Closet Logo door Janis Ancitis

Dit logo van My Indian Closet is misschien eenvoudig, maar het concept is erg duidelijk. De designer koos om de nadruk te leggen op de mode industrie door kledinghaakjes te gebruiken. Het ontwerp refereert ook duidelijk naar de Taj Mahal, een belangrijk onderdeel van de cultuur in India. Dit resulteert in een duidelijk en samenhangend logo.

2. Leuke Iconen

Project Link: Printasty door contrast8

Dit logo van contrast8 laat ons zien dat logo’s niet per se uitgebreid hoeven te zijn om te zorgen voor impact. Het combineert op gevatte wijze de iconen van papier en ijs om de bedrijfsnaam te benadrukken. De gevouwen hoek van het papier is ook een leuke touch die de indruk wekt dat iemand een hap heeft genomen van het ijsje.

3. Wacht, welke kant?

Project Link: New Chapter

Geweldige logo’s zijn eenvoudig en interessant om naar te kijken, of ze nu worden gebruikt op stoepborden of boekenleggers. New Chapter is een Engelse woordtherapie startup die hun klanten aanmoedigt om zich uit te drukken middels schrijven tijdens het genezingsproces. Het logo gebruikt de afbeeldingen van een pijl, wat staat voor progressie en nieuwe richtingen. Er staat ook een symbool van een open boek in, wat staat voor het schrijfproces.

4. Misschien Niet Mijn Type

Fonts kunnen de uitstraling van een bedrijf totaal veranderen. Met de hulp van Wolff Olins, veranderde Uber zijn logo in een erg vriendelijk ogend ontwerp. Ze veranderen van Clan Pro, een dikgedrukt en enigszins autoritair font, naar Uber Move, een vriendelijker en flexibeler ogend sans serif font. Dit font werd geïnspireerd door lettertypes die vaak worden gebruikt in de transportwereld.

5. Rechtdoorzee

Project Link: Momiki Concept door Logoflow

Veel merken hebben tegenwoordig een minimalistische benadering ten opzichte van hun logo. Hoewel het logo van Momiki Concept niet heel erg veel details bevat, vat het wel goed samen hoe het merk werkt aan eenvoud en harmonie in het leven van kinderen met het maken van houten meubels en speelgoed.

6. Vintage is in

Project Link: Yondr Studio Logo door Yondr Studio

Als je op zoek bent naar een logo met een meer old school uitstraling, kijk dan eens naar dit logo van Yondr Studio. Hoewel het ontwerp een ouderwetse uitstraling heeft, hebben een aantal elementen zoals de vorm en de fonts een moderne touch.

7. Persoonlijke Touches

Project Link: Give Give Records door Paul James

Merken die hun kernwaarden baseren op liefde hebben een logo nodig met een persoonlijke benadering. Neem bijvoorbeeld dit logo van Give Give Records. Deze platenmaatschappij is onafhankelijk en staat voor ‘geven en liefde’. De twee handgetekende handen symboliseren een warme knuffel, wat exact in lijn is met wat het merk probeert uit te stralen.

8. Geweldig Divers

Project Link: Woof Boost Logo door Angela Cuellar

Flexibiliteit is belangrijk om over na te denken als het gaat om het ontwerpen van een logo. Je logo moet passen bij de bedrijfskleuren, maar moet ook kunnen worden getekend in zwart wit. Het logo moet daarnaast ook herkenbaar zijn zonder de bedrijfsnaam. Dit vriendelijke, maar trendy logo van Wolf Boost, werkt perfect met én zonder de bedrijfsnaam.

9. Twee in Een

Project Link: Movers Logo Design door Ramotion

Maak gebruik van symboliek om jouw grootste kwaliteiten visueel te maken. Dit logo laat bijvoorbeeld een hand zien dat iets oppakt, terwijl er ook een huis is afgebeeld. Het maakt duidelijk dat het bedrijf gespecialiseerd is in verhuizen, zonder dit expliciet te vermelden.

10. Dynamisch Ontwerp

Project Link: Kebsa-Raz Logo door Jacek Janiczak

Een logo kan zowel uitgebalanceerd als dynamisch zijn. Dit logo van Kebsa-Raz is een goed voorbeeld. Het balanceert een old school stijl met vormen die moderner zijn. Het logo is daardoor zowel harmonieus als dynamisch. De unieke typografie en goed geplaatste ingrediënten aan de onderkant zijn mooie toevoegingen.

Geweldige logo designs zijn gebaseerd op een solide concept dat duidelijk de waarden van het merk reflecteert. Maak jouw eigen geweldige ontwerpen en vertel ons erover in de reacties hieronder!