10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagne

10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagne

De zonnige zomerse dagen zijn er weer! Nu iedereen lekker geniet van de welverdiende zomervakantie, is het voor jou nu de tijd om te profiteren van de vele marketingmogelijkheden die dit seizoen met zich meebrengt.

Haal het meeste uit de zomermaanden, vooral wanneer jouw bedrijf zich richt op de vakantiegroep. Hier zijn tien marketingtips voor de zomer die je kunt volgen om jouw bedrijf in de zomer te promoten:

1. De Vakantiegasten

1. De Vakantiegasten | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Niemand brengt graag de dag thuis door als het warm is buiten. Dit is dan ook de perfecte gelegenheid om de vakantiegroep te benaderen.

Geef klanten een reden om bij je winkel langs te gaan, vooral als je een winkel op een toeristische bestemming hebt. Zorg ervoor dat jouw bedrijf online vindbaar is. Bied speciale zomerkortingen en goodies die alleen beschikbaar zijn voor mensen uit de stad.

Laat partnerbedrijven jouw marketingmateriaal zoals flyers en posters in hun winkel tonen en omgekeerd. Je kunt ook met het ‘VVV’ praten en hun vragen of ze jouw marketingmateriaal beschikbaar kunnen stellen.

2. Waardering van Klanten

2. Waardering van Klanten | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Trakteer je community op een beetje plezier in de zomer door een lokaal evenement te houden. Dit marketingidee voor de zomer is een geweldige manier om niet alleen publiciteit te geven aan jouw bedrijf, maar ook om de relaties met klanten en partnerbedrijven te versterken. Je kunt ook van deze gelegenheid gebruik maken om klanten te bedanken voor het kiezen van jouw bedrijf.

Je evenement kan een barbecue zijn, picknicken of zelfs een sportevenement op de parkeerplaats, het plaatselijke park of het buurthuis.

3. Vroeg Meer Pit Toe

3. Vroeg Meer Pit Toe | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Probeer iets nieuws. De zomer is een goed moment om uit je comfortzone te stappen. Vergeet niet dat wat je ook doet, het zou moeten passen bij wat je klanten willen.

Misschien kun je een product of voedselproduct maken, dat alleen in de zomer beschikbaar is. Organiseer een ‘flash mob’ hiervoor om aandacht te krijgen.

4. Omarm de Zomer Vibe

4. Omarm de Zomer Vibe | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Een andere geweldige tip voor de zomermarketing is om je te concentreren op het maken van content met zomerse thema’s voor offline en online promoties. Denk aan de aard van het bericht, dat je voor de zomer naar klanten wilt verzenden. Goed ontworpen zomerpromoties met een samenhangende boodschap zijn een geweldige manier om klanten te overtuigen om te kopen in jouw winkel.

Probeer nieuwe kanalen uit voor jouw marketingcampagnes deze zomer. Afgezien van printpromoties en online berichten, probeer ook eens video’s, blogposts en misschien zelfs een podcast. Gebruik deze om uit te leggen hoe jouw producten en services de zomervakantie van jouw klanten kunnen verbeteren.

5. Doe Het Voor de Kinderen

5. Doe Het Voor de Kinderen | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Nu de kinderen klaar zijn met school, zoeken ouders naar leuke activiteiten om hun kinderen te vermaken en gezellige dingen te doen. Hier is een leuk marketingidee: leuke activiteiten voor kinderen organiseren.

Hoewel het essentieel is om ervoor te zorgen dat de kinderen een geweldige tijd hebben, moet je activiteiten opzetten die wel bij jouw bedrijf passen. Als jouw bedrijf bijvoorbeeld kookspullen verkoopt, kun je wekelijkse kooklessen houden voor kinderen en hun ouders. Geef na de activiteit consumptiemunten die kunnen worden gebruikt door zowel de ouders als hun kinderen.

6. Zie Mijn Spullen Eens

6. Zie Mijn Spullen Eens | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Mensen kunnen het niet laten om naar buiten te gaan en te genieten van het heerlijke weer. Doe mee met jouw klanten en laat zien, dat jij doorhebt dat ze op straat lopen! Zet een ‘uitverkoop bord’ neer op de stoep. Deze marketingstrategie voor de zomer zorgt ervoor dat jouw merk wordt opgemerkt en verhoogt zelfs de verkoop.

Als je alles opzet, zorg er dan voor dat deze uitnodigend is en alle mensen die er werken vriendelijk zijn. Vergeet niet verleidelijke borden te maken die interesse in uw merk wekken.

7. Zomer Swag

7. Zomer Swag | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Een ander sterk marketingidee is om iets weg te kunnen geven. Het weggeven van gratis artikelen is iets dat je elk moment van het jaar kunt doen. Het is bewezen dat het weggeven van relatiegeschenken heel effectief is. Dit maakt mensen enthousiast, klanten krijgen zin in de zomer en waarderen jouw merk.

Klanten zijn fan van praktische aanbiedingen, vooral die geschikt zijn voor het seizoen waarin we zitten. Bied ze giveaways met een zomerthema aan, zoals gepersonaliseerde handdoeken, strandspellen, zonnebrillen of bedrukte flessen water. Deze items zijn altijd handig als jouw klanten naar het strand gaan of lekker gaan wandelen.

8. Doe Mee om te Winnen!

8. Doe Mee om te Winnen! 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Dit is een geweldig en creatief marketingidee voor de zomer, dat zowel de bekendheid van het merk als de betrokkenheid van klanten vergroot: organiseer een wedstrijd. Een wedstrijd zal mensen stimuleren om de winnaarsmentaliteit in hun naar boven te halen.

Je kunt ieder soort wedstrijd organiseren, zolang dit relevant maar relevant is voor jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld een muziekwinkel hebt, organiseer dan een contest om liedjes te schrijven of een wedstrijd tussen bands.

Het is ook belangrijk dat je klanten voldoende tijd en een beloning voor hun inspanningen geeft.

9. Des Te Meer Je Weet

9. Des Te Meer Je Weet | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Organiseer ook evenementen voor het oudere publiek. Organiseer zomerklassen en demonstraties voor jouw klanten die hun kennis of vaardigheden willen verbeteren.

Als u bijvoorbeeld een klein restaurant bent, kun je een kookles regelen. Als je een verzekeringsmaatschappij bent, kun je misschien een cursus financiƫle kennis opzetten.

10. Steunen

10. Steunen | 10 Tips Voor Jouw Zomer Marketingcampagnes

Lokale gemeenschappen organiseren vaak hun eigen zomerevenementen. Hier is een geweldige marketingtip voor de zomer: sponsor de outdooractiviteiten van de organisatoren.

Sponsor zijn, laat zien dat je steun biedt aan community-evenementen. Het geeft een gevoel van geloofwaardigheid en zal bijdragen aan het imago van jouw merk. Het verhoogt ook de zichtbaarheid en herkenning van het merk. De organisatoren zullen waarschijnlijk het logo van jouw bedrijf opnemen in hun outdoor- en online promoties.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw bedrijf te promoten tijdens de zomer. Zorg dat de competitie er geen gras over laat groeien. Begin met het duidelijk opstellen van jouw zomer marketingstrategie!