6 Tips voor Visitekaartjes drukken

6 Tips voor Visitekaartjes drukken

Op het gebied van netwerken is niets belangrijker dan een goed ontworpen visitekaartje. Hoewel het niet veel moeite kost om visitekaartjes te printen, is het ontwerpen van de juiste cruciaal om een blijvende indruk achter te laten. Van eenmansbedrijven tot kleine bedrijven en zelfs internationale organisaties, een visitekaartje kan veel betekenen voor je merk en je connecties. Als je geen kaartje hebt die je aan potentiële klanten kunt uitdelen, mis je een enorme marketingkans. Volg onze tips om perfecte visitekaartjes te maken die een blijvende indruk achterlaat.

Onze tips voor jou:

Tip 1:

Je moet je afvragen: “Hoe beïnvloedt mijn beroep mijn visitekaartje?” en “sluit dit aan op mijn bedrijf?” Denk hier tijdig over na, dan kun je de beste opties kiezen als je jouw ontwerp maakt. Wil je ronde of scherpe hoeken, en moet het kaartje misschien kunnen vouwen? Misschien kun je een vakje voor een datum op het design plaatsen, zodat je meteen een afspraak kunt plannen met al jouw contactgegevens erbij. Daarnaast kun je ook kiezen voor duurzamere papiersoorten, zodat het niet voelt alsof je goedkope visitekaartjes uitdeelt. Je keuzes hierin beïnvloeden ook welke afwerking je kiest. Spot UV legt bijvoorbeeld de nadruk op jouw beeld, zoals je logo of foto, maar je kunt wel gewoon nog op deze kaartje schrijven. 

Tip 2:

Met een grote variatie in materialen, afwerkingen en diktes is er genoeg keuze binnen ons assortiment. Hoe meer variatie, hoe meer keuze voor jou. Het is altijd goed om een ontwerp te kiezen dat bij jouw huisstijl en bedrijf past. Houd rekening met de vorm, grootte en afwerking van jouw product. Je kunt geen visitekaartjes laten drukken waarbij het logo korrelig wordt; dit is juist het herkenbare element van een kaartje. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de slogan of de propositie van de organisatie. Deze belangrijke onderdelen moeten haarscherp gedrukt worden voor een goed resultaat. 

Tip 3:

Daarnaast zijn je naam en beroep heel belangrijk. Een goede tip is om je beroep het grootst en opvallendst te maken. Als je een loodgieter nodig hebt, zoek je dan op zijn naam of naar het beroep? Houd hier ook rekening mee in jouw ontwerp. Zo kun je veel effectiever je visitekaartjes drukken. Ook is je contactinformatie van belang. Denk aan een directe manier om contact op te nemen, zoals een telefoonnummer. Een e-mailadres en het adres van je vestiging is ook waardevolle informatie. 

Tip 4:

Twijfel je om voor enkelzijdige of dubbelzijdige visitekaartjes te kiezen? Onze tip: gebruik beide kanten! Of je dit nou doet door beide zijden te bedrukken of juist een kant leeg te laten, is aan jou de keus. De achterkant van je visitekaartje is een goede manier om waarde toe te voegen en je verhaal uit te breiden, en het is een uitstekende manier om je visitekaartjes langer in de handen van potentiële klanten te houden. Wanneer je de achterkant leeg laat, kun je een persoonlijk bericht of wat extra contactgegevens opschrijven om een diepere verbinding te maken en je te scheiden van de hele stapel andere kaarten die ze kunnen ontvangen op een conferentie. 

Tip 5:

Vergeet niet je snijmarge: In verband met de snijmarge dien je het bestand aan te leveren met een extra beeldrand, ook wel afloop genoemd, van 3 mm rondom. Zorg ervoor dat kleuren, afbeeldingen en de lay-out doorlopen tot aan de randen, zodat er geen witte randjes ontstaan na het schoonsnijden. 

Tip 6:

Geen ontwerp? Geen probleem! Je kunt kiezen uit meer dan 1.000 gratis templates en je visitekaartjes in onze online design editor ontwerpen. Met onze templates kun je eenvoudig je eigen goedkope visitekaartjes ontwerpen met de juiste kleuren en het juiste logo. 

Bekijk alle mogelijke printopties met deze tips in het achterhoofd en zorg ervoor dat je het meeste uit je visitekaartjes haalt. Neem gerust contact met ons op en wij zullen je helpen met al je vragen. Visitekaartjes bestellen doe je bij Drukzo.