8 Inspirerende Flyer Designs

8 Inspirerende Flyer Designs

Hoe kan het zijn dat we in een tijd van digitale marketing leven en dan flyers nog steeds een van de meestgebruikte marketingmiddelen is zijn? Dat komt doordat het net zo goed werkt als een social media post. Ze zijn betaalbaar, effectief en afhankelijk van je distributiestrategie ook nog eens gemakkelijk uit te delen aan de juiste mensen. De beste flyers zijn aantrekkelijk, informatief én overtuigend.

Je eigen flyerontwerp maken kan flink uitdagend zijn als je een beginner bent. Soms hebben we een beetje inspiratie nodig om op gang te komen. Hier zijn 8 ideeën voor flyers die je kunnen inspireren bij het flyer ontwerpen:

1. Vriendelijke Vibes

Vriendelijke Vibes | 8 Inspirerende Flyers Designs

Dit flyer ontwerp is misschien eenvoudig, maar de eenvoud en lichte kleurcombinatie zorgen voor een uitnodigende en toegankelijke uitstraling. Het is niet erg experimenteel, maar goed ontworpen. De details zijn helder en rechtdoorzee. Een uitgebalanceerde lay-out die erg professioneel en georganiseerd oogt.

2. Een Vouwexperiment

Een Vouwexperiment | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door Christian Nicolaus

Deze flyer door Christian Nicolaus ziet er wellicht simpel uit op het eerste gezicht. Het gecompliceerde vouwwerk en de perfect geplaatste tekst maken er echter een complexe flyer van. Ingewikkelde afbeeldingen zijn niet nodig als de flyer zelf al zo’n unieke en interactieve ervaring biedt. Je flyer hoeft natuurlijk niet zó apart te zijn, gevouwen folders kunnen ook zorgen voor een mooie touch.

3. Helder en Gedurfd

Helder en Gedurfd | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door Fago Studio

Dit flyerontwerp is vergelijkbaar met de Back to School Festival flyer. Het gebruikt relevante en interessante illustraties om de sfeer van het evenement te benadrukken. De afbeeldingen zijn niet alleen relevant, maar vallen ook écht op. Het gebruik van de kleur rood zorgt voor een gedurfd statement. De details van het evenement zijn goed leesbaar.

4. Netjes en Zacht

Netjes en Zacht | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door TimphanCo Design

Als je op zoek bent naar iets minimalistisch met klasse, maar wat wel interessant blijft, haal je inspiratie dan uit deze flyer van TimphanCo Design. Deze flyers hebben een heldere, minimalistische uitstraling die goed past bij de kleren en het merk. De elementen, kleuren en lay-out zorgen voor een elegante en frisse flyer. Hoewel ze niet per se dezelfde lay-out hebben, zijn al deze flyers trouw aan het minimalistische thema.

5. Abstractie Voor de Beste Actie

Abstractie Voor de Beste Actie | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door Carlos Ortega

Waarom moet je altijd een foto gebruiken van een artiest bij het promoten van een concert tour? Probeer creatief te zijn en kies voor een andere richting. Neem bijvoorbeeld de flyers van de Julio Victoria Euro Tour. Deze gebruikt heldere en kleurrijke vormen en illustraties in plaats van een foto van de zanger. Het ontwerp verbloemt de simpele vormen door gebruik te maken van feestelijke kleuren en een ongebruikelijke asymmetrische lay-out. Het resultaat is misschien minimalistisch en abstract, maar het zorgt wel voor een feestelijke uitstraling waar elke fan enthousiast wordt.

6. Word Persoonlijk

Word Persoonlijk | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door Fernando Rojas

Deze flyers van Fernando Rojas zijn dé perfecte flyer inspiratie als je houdt van coole en eenvoudige handgetekende designs houdt. De illustraties geven de hele flyer persoonlijkheid en attitude. De stijl is niet alleen aantrekkelijk, maar het gehele thema van dieren die menselijke dingen doen is slim en amusant.

7. Kleurrijk Minimalisme

Kleurrijk Minimalisme | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door Tara-Lee McNulty

Deze flyer gebruikt een populaire ontwerp trend genaamd kleurrijk minimalisme. Hoewel het simpele vormen en lay-outs gebruikt, wekken de heldere kleuren en de mooie foto’s het ontwerp tot leven. Het geheel heeft iets jeugdigs.

8. Afbeeldingen in Beweging

Afbeeldingen in Beweging | 8 Inspirerende Flyer Designs
Gemaakt door A&A Consultancy

Deze collectie flyers voor Noise Division gebruikt heldere en interessante kleurcombinaties en afbeeldingen die het ritme en de beweging van het geluid proberen te vangen. De ongebruikelijke fonts zijn een goede manier om de aandacht te trekken. Het ontwerp is modern en abstract, maar niet té.

Je hebt nu alle inspiratie verzameld die je nodig hebt, print jouw flyers vandaag nog!