9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes

9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes

Niets zegt ‘professioneel’ zoals het hebben van goed ontworpen visitekaartjes. Goede visitekaartjes kunnen zorgen voor goede kansen. Je hebt alleen het juiste ontwerp, materiaal en afwerking nodig.

Weet je niet zeker hoe je visitekaartje eruit moet komen te zien? Hier heb je een aantal geweldige voorbeelden voor de juiste inspiratie.

1. Simpel, maar Treffend

1. Simpel maar treffend | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: Aegis Education Group Branding door Tomasz Mazurczak

De branding voor de Aegis Educatiion Group heeft een duidelijke en minimalistische benadering, wat terugkomt op al hun bedrukte producten.

Deze visitekaartjes zijn erg eenvoudig. Maar de kleuren passen erg goed bij elkaar, waardoor de uitstraling toch intrigeert. De donkerblauwe achtergrond is zo ongebruikelijk en treffend dat het kaartje enorm opvalt. De look is stijlvol, professioneel en dwingt respect af.

2. Handgemaakt

2. Handgemaakt | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: Personal Business Cards door Marina Cardoso

Deze visitekaartjes van Marina Cardosa benadrukken de handgemaakte esthetiek. Het ontwerp is niet perfect, maar dat is ook niet de bedoeling. Een ander belangrijk detail is dat de overdruk zorgt voor een stekelachtige kwaliteit die zorgt voor een erg speels effect.

3. Transparant

3. Transparant | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: Personal Branding 2014 door Martyna Wędzicka-Obuchowicz

Laat een blijvende indruk achter door transparante visitekaartjes te gebruiken. Hoewel deze visitekaartjes simpel zijn, laten ze perfect de geest zien van Martyna Wędzicka-Obuchowicz’s esthetiek. De uitstraling is erg speels, terwijl het anderzijds ook wordt uitgebalanceerd door het gestructureerde en duidelijke design van het gevouwen witte papier met de contactinformatie.

4. Zacht en Zoet

4. Zacht en Zoet | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: SOI door Hue Studio

Illustraties kunnen erg goed zijn om je visitekaartje aantrekkelijker te maken. Neem bijvoorbeeld dit project van Hue Studio. Zij hebben het design eenvoudig gehouden aan de kant waar de contactinformatie moet worden gevonden. Aan de andere kant hebben ze speelse illustraties van hun ijsjes gezet.

5. Tekst als Afbeeldingen

5. Tekst als Afbeeldingen | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: Nordic Black Theatre – Rebrand door Umer Ahmed and Haider Ahmad

Sommige visitekaartjes zijn zo uniek dat ze geen foto’s, illustraties of symbolen nodig hebben. Dit design voor de Nordic Black Theatre gebruikt handgemaakte typografie als hun belangrijkste merk.

Het klinkt misschien saai om alleen letters te gebruiken voor het design van je visitekaartje, maar je kunt een hoop doen met compositie en kleuren. Ze gebruiken zelfs gevouwen visitekaartjes om extra op te vallen.

6. Redactioneel

6. Redactioneel | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: PERSONAL BRAND, 2018 door Daniela Gonçalves

Deze visitekaartjes in redactionele stijl van Daniela Gonçalves zijn zowel elegant als stijlvol.

Dit visitekaartje met het leuke printje met het logo op de achterkant zorgt voor een speelse en vlotte uitstraling. De assymetrische maar duidelijke plaatsing van de naam en contactinformatie maken het kaartje helemaal af.

7. Totaal Niet Intimiderend

7. Totaal niet Intimiderend | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: PIGMENTO – Logo & Business Card door Francesca Pasini

PIGMENTO besloot om het fris en vriendelijk te houden door een relaxte combinatie van turquoise, blauw en geel te gebruiken. Daarnaast gebruiken ook zij een asymmetrische layout voor een aparte dynamiek. Het ontwerp van deze visitekaartjes zorgt voor een toegankelijke uitstraling.

8. Contrast

8. Contrast | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: Beast Editorial door Chris Do and Blind Visual Propaganda

Eén van de beste manieren om pakkende visitekaartjes te ontwerpen is door goed gebruik te maken van kleuren. Neem bijvoorbeeld deze kaartjes van The Beast. De contrasterende kleuren zorgen ervoor dat deze visitekaartjes écht opvallen tijdens netwerkevenementen. Niet veel merken zouden het risico nemen om deze kleuren te gebruiken.

9. Geometrisch en Organisch

9. Geometrisch en Organisch | 9 Voorbeelden van Goede Visitekaartjes
Project Link: Plants Republic door Azbuka Studio, Nina Gudz, and Alex Butenko

Het is een onverwachte keuze om voor een geometrisch ontwerp te gaan, in plaats van een meer organische benadering. Plants’ Republic maakt dan ook een interessante keuze voor de stijl van hun visitekaartjes, briefpapier en verpakkingen. Dit bewijst dat je je niet altijd hoeft te houden aan wat er van je wordt verwacht. Het is goed om soms onverwachts uit de hoek te komen om mensen te verrassen met een bijzonder branding ontwerp.

Visitekaartjes zijn eenvoudige middelen die het makkelijker maken om contact te maken met een klant. Haal je inspiratie uit deze kaartjes, en maak vandaag nog jouw eigen visitekaartje!