Alles Wat je Moet Weten Over Flyer Formaat en Afmetingen

Alles Wat je Moet Weten Over Flyer Formaat en Afmetingen

Flyers zijn een van de meest verkochte drukwerkproducten wereldwijd. Ze zijn namelijk voor oneindig veel doeleinden te gebruiken. Maar wat voor formaten flyers zijn er? En welke flyers kun jij het best gebruiken voor jouw doel?

Zoals je wellicht al hebt gezien, kun je bij het ontwerpen van flyers kiezen voor ontzettend veel verschillende afmetingen. Van A3 tot A7, van carré small tot carré large en ga zo maar door. Zoveel verschillende maten en afmetingen om uit the kiezen, maar welke passen nu perfect bij jouw product of merk? In deze blog vertellen we alles was je moet weten om de juiste keuze te maken.

De Verschillende Flyer Formaten met Uitleg

A7

De A7 flyer. Dit is het kleinste formaat flyer. Erg handig om uit te delen op bijvoorbeeld een beurs of evenement, omdat hij gemakkelijk op te bergen is.

A6

De A6 flyer. Groter dan de A7 en daardoor is het dus mogelijk om wat meer informatie op de flyer te zetten. Het is daarnaast nog steeds een prima formaat om uit te delen op een beurs of evenement.

A5

De A5 flyer. Bij deze staat ‘aanbevolen’ bovenaan de afbeelding. Dit komt doordat het de meest verkochte flyer en daardoor ook de meest goedkope flyer is die we aanbieden.

A4

De A4 flyer. Dit formaat heeft natuurlijk weinig uitleg nodig. Het A4 formaat is bij iedereen welbekend.

A3

De A3 flyer. Dit is de grootste flyer uit ons assortiment. Een ideale flyer om grote afbeeldingen op te plaatsen. Verkoop je bijvoorbeeld boten of auto’s, dan is dit een ideaal formaat om veel informatie en grote foto’s op te plaatsen.

Carré small

De carré small. Het kleinste vierkante formaat. Een leuk formaat om uit te delen als je graag een creatief ontwerpt wilt, dat tegelijkertijd gemakkelijk op te bergen is.

Carré medium

De carré medium. Het middelgrote vierkante formaat.

Carré large

De carré large. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen; dit is het grootste vierkante formaat in ons assortiment.

US

De US flyer. Dit langwerpige formaat wordt vaak gebruikt om toe te voegen aan tijdschriften.

A long

De A long flyer. Ook dit formaat is handig voor in een magazine, maar deze is ook goed te gebruiken als boekenlegger.

X long

De X long flyer. Het meest langwerpige formaat flyer in ons assortiment. Tevens ideaal voor in een magazine. Deze flyer valt echt op tussen de bladzijdes en is half zo groot als een A4’tje.

Alle Formaten op een Rij

Hier zie je alle formaten nog eens naast elkaar om ze goed te kunnen vergelijken.

Voorbeeld Flyer met Afloop & Marge

Houd bij het maken van jouw design rekening met de afloop. Dit houdt in dat je aan de zijkanten van de flyer genoeg ruimte overhoudt, zodat er geen belangrijke informatie van de flyer onverhoopt wordt weggesneden. In de afbeelding hieronder wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Gratis Online Flyer Templates Bewerken

Er zijn verschillende gratis online tools die je kunt gebruiken om flyers te ontwerpen, zoals Canva. Meestal kunt u een sjabloon kiezen dat bij uw product of merk past en het uw eigen maken. Wijzig vervolgens de lay-out, de tekst, de afbeeldingen en de foto’s naar eigen wens.

Hopelijk weet jij nu welk formaat flyer perfect bij jouw doel past. Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

We helpen je namelijk graag verder!