5 Black Friday Tips voor consumenten

5 Black Friday Tips voor consumenten

Black Friday heeft een aantal jaar geleden een intrede gemaakt in Nederland. Hoewel dit oorspronkelijk een Amerikaanse traditie is, is het een trend die ook in Nederland steeds groter wordt. Steeds meer grote ketens spelen erop in en steeds meer Nederlanders hebben het erover. Black Friday valt net voor de dure decembermaand en is ideaal om uitzonderlijk hoge kortingen te scoren! Op deze dag ben je verzekerd van slagen. Hier zijn onze 5 tips om de beste deals en hoogste kortingen binnen te halen!

1. Meld je aan voor nieuwsbrieven

Veel bedrijven geven hun loyale klanten exclusieve deals of starten met korting geven een dag vroeger. Zorg ervoor dat je staat ingeschreven voor de nieuwsbrief om op deze exclusieve lijst terecht te komen en van nog beter deals kan genieten. Dit zorgt ook voor minder moeite op de dag zelf. Hierdoor ben je op de hoogte van de campagnes en kan je de menigte voor zijn.

2. Winkel online

We hebben allemaal de video’s gezien waarop mensen winkels binnen stormen en elkaar zowaar vertrappen voor afgeprijsde producten. Uiteindelijk is geen deal het waard om je leven te riskeren en het is ook zeker niet nodig. Je kunt gewoon online shoppen vanuit je eigen woonkamer, waar je even goede deals kan vinden – zonder het risico te lopen om verdrukt te worden door de chaotische menigte!

3. Wees er vroeg bij

De vroege winkelaar krijgt de beste deals. Winkel vroeg in de ochtend op Black Friday om de beste deals binnen te halen, en let goed op aangezien sommige bedrijven maar een beperkt aantal deals op een bepaald product weggeven. Op deze manier kunnen ze hoge kortingen adverteren, maar alleen op een klein gedeelte van de verkopen. Zorg ervoor dat je er als eerste bij bent!

4. Bekijk retourvoorwaarden voor Black Friday

Dit is een belangrijke, al helemaal als je gaat winkelen voor kerstcadeau’s. Meestal rekenen winkels geen kosten voor het retourneren van een bestelling, maar het kan zo zijn dat er tijdens Black Friday een uitzondering wordt gemaakt. Hetzelfde geldt voor retourtermijn, het is belangrijk dat het na de feestdagen nog geretourneerd kan worden. Zorg er dus voor dat je de voorwaarden van de verschillende winkels weet en de beste kiest!

5. Maak een wishlist

Bij veel bedrijven is het mogelijk om online een wishlist te maken, waarbij je al je favoriete producten kan toevoegen aan een lijst. De winkelmand kun je hier eventueel ook voor gebruiken. Door alles in een lijst te hebben, is het overzichtelijk en kun je op Black Friday eenvoudig zien welke producten wel en welke niet zijn afgeprijsd.

Dat waren ze! De 5 tips om Black Friday te rocken!!! Succes en vergeet niet onze Black Friday deals te bekijken…