Brochures Binden Uitgelegd

Brochures Binden Uitgelegd

Dus de inhoud en het design zijn gereed voor je brochure? Top! Heb je al nagedacht over de type brochure binding die je gaat gebruiken? De binding beschermt de pagina’s, houdt ze bij elkaar en geeft je brochure vorm.

Hoewel alle verschillende soorten binding de zelfde functie hebben, geeft elke soort een andere indruk aan de lezer. Hier zijn de meest voorkomende binding methodes en wanneer je ze het beste kunt gebruiken:

Geniete Brochures

Brochures Binden Uitgelegd | Geniete Brochures

Geniete brochures gebruiken twee of meer nietjes om de brochure te binden. Deze methode geeft je brochure een frisse afwerking.

Wanneer moet ik dit gebruiken?

Dit is de eenvoudigste en meest economische bindingsmethode, zeker voor brochures van 8 tot 64 pagina’s. Het is het beste voor tijdschriften, lookbooks, producthandleidingen en korte catalogi.

Brochures met oognieten

Brochures Binden Uitgelegd | Brochures met oognieten

Maak mooie en gemakkelijk op te bergen brochures door gebruik te maken van loopstitch brochures. Door de draden langs de rug van de brochure is dit een stevige brochure.

Wanneer moet ik dit gebruiken?

Als je van plan bent om brochure te maken die 8 tot 64 pagina’s lang zijn en moeten worden opgeslagen in een verzamelblad, maak dan gebruik van deze loopstitch brochures. Gemakkelijk op te slaan in een ringband.

Garenloos Gelijmd

Brochures Binden Uitgelegd | Garenloos Gelijmd

Bij garenloos lijmen worden gedeeltes van gevouwen pagina’s aan elkaar gelijmd. Dit zorgt voor een frisse, stevige en professionele brochure die het voor mensen aantrekkelijk maakt om de brochure als decoratie te gebruiken.

Wanneer moet ik dit gebruiken?

Dit type binding wordt vaak gebruikt als een goedkoop alternatief voor de harde kaft binding methode. Dit kan worden gedaan voor brochures met 64 tot 200 pagina’s. Je kan dit gebruiken voor boeken, tijdschriften, comics, kleurboeken, tekstboeken en werkboeken.

Spiraal Binding

Brochures Binden Uitgelegd | Spiraal Binding

Bij spiraal binding worden 10 of meer pagina’s tegelijkertijd geniet op de rug en dan samengebracht met spiraalvormig draad. Het metaaldraad zorgt voor een zeer professionele uitstraling.

Wanneer moet ik dit gebruiken?

Je kunt dit soort brochure binding gebruiken als je 10 tot 64-pagina brochure plat op een tafel of een ander oppervlak moet komen te liggen. Veel bedrijven gebruiken spiraal binding om indruk te maken op gasten en klanten. Het is ook goed voor het binden van kleurboeken, werkboeken en zelfs kookboeken.

Hardcover Binding

Brochures Binden Uitgelegd | Hardcover Binding

Deze bindingsmethode bestaat uit het aan elkaar naaien van de pagina’s, waarna ze gelijmd worden tot een harde en beschermende kaft. Je zult klanten en gasten zullen onder de indruk zijn van je professionele en duurzame hardcover brochures. Of je nu je portfolio of de mijlpalen van je bedrijf presenteert, lezers zullen zeker een positieve indruk krijgen.

Wanneer moet ik dit gebruiken?

Harde kaften kunnen worden gebruikt voor brochures met meer dan 24 pagina’s. Het wordt vaak gebruikt voor romans, tekstboeken of andere soorten boeken die de tand des tijds moeten kunnen doorstaan.

De juiste soort brochure binding kan zelfs de meest eenvoudige brochure speciaal maken. Nu je weet welke bindingsmethode je het beste kunt gebruiken de volgende keer als jij een brochure voor je bedrijf moet maken!