De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Wacht even. Dus na alle tijd die ik heb besteed aan het ontwerpen van mijn poster, moet ik nu nog op zoek naar een mooi font? Het antwoord op deze vraag is helaas: ja. We weten hoe je je voelt, het kiezen van het juiste font voor je poster kan soms best een lang proces zijn. Zeker omdat er zoveel verschillende fonts zijn om uit te kiezen. Het moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook opvallen en passen bij de rest van het design. Om je een hoop tijd te besparen, hebben we een lijst gemaakt met mooie fonts waar je uit kunt kiezen.

Hier zijn de beste fonts voor die je kunt gebruiken voor je eigen design:

Gilmer

Gilmer | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Geometric Sans Serif

Als je ooit een frisse font zoekt voor je posters, gebruik dan Gilmer door Piotr Lapa. Dit font heeft die futuristische stijl die perfect is voor posters die er trendy en modern uit moeten zien. Het past ook perfect wanneer je streeft naar een minimalistische poster.

Hoe gebruik je het?

Hoewel Gilmer erg goed is om te gebruiken voor de body tekst, is het ook erg helder om te gebruiken als koptekst. Veel grafisch ontwerpers kiezen dit font voor informatieve poster designs zoals flyers en brochures.

Brandon Grotesque

Brandon Grotesque | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Sans Serif

Geïnspireerd door de sans serif fonts uit de jaren 20 en 30, is het font Brandon Grotesque door Hannes von Döhren gemaakt met leesbaarheid als belangrijkste prioriteit. Het heeft een bepaalde ouderwetse uitstraling, met moderne randjes. De ronde hoeken geven het een warme, zachte en vriendelijke touch. Tegelijkertijd is het font toch neutraal en serieus.

Hoe gebruik je het?

Het kan worden gezien als een van de beste fonts voor posters, aangezien het kan worden gebruikt voor alle soorten poster teksten. Denk hierbij aan de titel, de subtitel en de algemene tekst. Het zal er top uitzien op al het promotiemateriaal van je volgende evenement.

League Gothic

League Gothic | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Sans Serif

League Gothic is een sans serif font dat is gemaakt door Caroline Hadilaksono, Micah Rich en Tyler Finck voor The League of Movable Type. Het was bedoeld om het font Alternate Gothic nieuw leven in te blazen.

Hoewel dun en lang, heeft dit font genoeg ‘gewicht’ om zich te onderscheiden van fonts zoals belas Neau en Alegre Sands. Het heeft een erg autoritaire en professionele uitstraling, wat het een goed font maakt om te gebruiken voor je posters waarop je een serieuze boodschap kwijt wilt.

Hoe gebruik je het?

League Gothic is erg goed leesbaar, maar is niet erg geschikt om te gebruiken voor grote stukken tekst. Je kunt het daarom het beste beperken tot subtitels en titels. Het zal er geweldig uitzien naast een met de hand geschreven tekst met een elegante touch. De contrast van de twee zullen resulteren in een unieke look.

Aleo

Aleo | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Slab Serif

Gebruik Aleo voor een toegankelijk effect op je posterontwerp. Het is een slab serif font met drie verschillende gewichten en schuingedrukte versies. Net zoals de meeste slab serifs, heeft het een sterke uitstraling. Het is tegelijkertijd echter ook enigszins vriendelijk door de zachte rondingen.

Hoe gebruik je het?

Dit font heeft een hoge leesbaarheid, ook voor grote stukken tekst. Het is een geweldig font voor posters die een lichtzinnig thema hebben.

Coldiac

Coldiac | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Serif

Gebruik de Coldiac font om je poster een luxueuze en elegante feel mee te geven. De dunne lijnen en vierkante vorm zorgt voor een nette en uitgebalanceerde uitstraling.

Hoe gebruik je het?

Het is erg moeilijk om Coldiac te gebruiken voor grote lappen tekst omdat het in blokletters is geschreven. Het is echter wel perfect om te gebruiken voor titels, subtitels, kopjes of korte teksten.

Glamor

Glamor | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Serif

Maak een elegante en stijlvolle poster met het font Glamor door Henrick Ronaldez. Het is een moderne lettersoort, dat lijkt op die van Bidot en Bodoni. Het heeft kleine balvormige stukjes aan het uiteinde van sommige letters. Het is een van de dingen die bijdragen aan de elegantie en klasse van het font.

Hoe gebruik je het?

Dit is een van de beste fonts voor modeposters en andere luxueuze doeleinden. Doordat het erg veel opmaakelementen bevat is het echter niet geschikt voor grote stukken tekst.

Originals

Originals | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Brush Font or Display Font

In plaats van het herhaaldelijk proberen te maken van je eigen font, kun je fonts gebruiken zoals Originals. Dit decoratieve font ziet er uit alsof het is gemaakt met een pen of markeerstift.

Hoe gebruik je het?

Door de vrolijke en gekke uitstraling is dit een cool font om te gebruiken voor posters, shirts, reclameborden en fotokaarten. het is ook goed voor drukwerk dat is bedoeld voor scholen, kinderen en entertainment evenementen.

Lavanderia

Lavanderia | De Beste Fonts om te Gebruiken voor Posters

Classificatie: Script Font

Als je zoekt naar een gelikte, maar meer commerciële kalligrafie font, kun je kiezen voor Lavanderia door James T. Edmonson. De inspiratie voor dit font komt van de Laundromat ramen in San Francisco’s Mission District. Edmonson wilde een font maken dat erg elegant was maar wegbleef van de ‘bruiloftstijl’.

Hoe gebruik je het?

Hoewel Lavanderia niet kan worden gebruikt voor grote stukken tekst, is het wel erg geschikt om te gebruiken voor de koppen. Het is een type font dat balanceert op het randje van gezellig en elegant, wat het goed geschikt maakt voor restaurants en hotels met een vergelijkbare sfeer.

Elk font heeft een eigen duidelijk persoonlijkheid, hoeveel de fonts soms ook op elkaar kunnen lijken. Gebruik de meest fonts die het meest passen bij jouw doeleinden. Waar wacht je nog op? Maak vandaag nog jouw eigen ontwerp met deze coole fonts voor posters!