Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Enkelzijdige flyers zijn uit en dubbelzijdige flyers zijn in. Meer ruimte op je flyer betekent namelijk dat je de ruimte hebt om betere ontwerpen te maken. Daarnaast ga je op die manier ook een stuk duurzamer om met papier.

Hier zijn de redenen waarom je voor dubbelzijdige flyers moet kiezen:

Kostenefficiënt Drukken

Kostenefficiënt Drukken | Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Je hebt slecht een beperkte ruimte op je flyers om je boodschap op een effectieve manier te communiceren aan je klanten. Waarom zou je jezelf hierbij beperken tot één pagina?

Door beide kanten van de flyer te gebruiken kun je goedkope flyers maken met met meer betekenisvolle en indrukwekkende designs en content over je producten, diensten of evenementen voor bijna dezelfde prijs als enkelzijdige flyers.

Ontwerp Efficient

Ontwerp Efficient | Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Designers moeten vaak elementen in hun design opofferen wanneer ze slechts één zijde hebben voor een flyer. Soms kost het al genoeg creativiteit om te zorgen dat alle benodigde informatie goed leesbaar op één kantje past.

Met dubbelzijdige flyers heb je de kans om een effectievere flyer te ontwerpen. Je hoeft je niet langer druk te maken om overvolle designs. Met een dubbelzijdige flyer krijgen de belangrijke elementen in je flyer de broodnodige ademruimte.

Meer Content

Meer Content | Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Door meer ruimte te hebben, wordt het ook mogelijk om beter te begrijpen content aan je lezers te bieden. Dubbelzijdige flyers geven je de kans om je call-to-action en boodschap meer kracht bij te zetten. Voor bedrijven met een breed productaanbod wordt het ook gemakkelijker om veel voorbeelden te geven.

Hier is een leuke flyer hack voor je: Als je een enkelzijdige flyer hebt ontworpen, verkoop de achterkant van je flyer dan aan een bedrijf als ruimte om te adverteren. Op die manier kun je de flyerkosten halveren en maak je samen met de adverteerder ook een duurzame marketingkeuze.

Dubbele Impact

Dubbele Impact | Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Een flyer met een lege achterkant is een verspilling van waardevolle ruimte. Dubbelzijdige flyers hebben dan ook de dubbele impact ten opzichte van enkelzijdige flyers. Door gebruik te maken van de geboden ruimte, kun je een betere flyer maken die je klant beïnvloedt om je producten te kopen. Of je nu kijkt naar de voor- of achterkant, jouw flyer moet waardevolle en informatie content overbrengen.

Duurzaam Printen

Duurzaam Printen | Dubbelzijdige vs Enkelzijdige Flyers

Last but not least: flyers aan beide kanten laten bedrukken is milieuvriendelijk. In plaats van het maken van meerdere flyers, kun je al je producten en diensten combineren in 1 flyer ontwerp.

Als je bijvoorbeeld eigenaar bent van een restaurant, is het niet nodig om aparte flyers voor je dagmenu te maken. Je kunt de voorkant gebruiken voor je reguliere menu, terwijl je de achterkant bewaart voor de specials.

Dubbelzijdige flyers zijn niet alleen beter voor je bedrijf. Ze zijn ook beter voor het milieu. Waar wacht je nog op? Print vandaag nog jouw eigen dubbelzijdige flyers om je bedrijf te promoten!