Als je een mooi ontwerp voor je flyers hebt gemaakt moet je een papiersoort gaan kiezen. Als je weinig verstand hebt van papiersoorten is dit natuurlijk lastig. Er zijn zoveel papiersoorten, maten en afwerkingen voor flyers! In dit artikel leggen we je uit welke papiersoorten, maten en afwerkingen er zijn. En laten we je zien welke papiersoort het beste past bij jouw doeleinde.

Gramgewicht

Papier is er in verschillende diktes en wordt uitgedrukt in grammage. Maar hoe zit dat nu precies? Het aantal gram wordt gemeten per vierkante meter en wordt aangeduid als g/m2. Een papiersoort van 90 gram heeft dus dezelfde dikte bij een A4 of een A7 flyer.

Hieronder een tabel met alle kenmerken op een rijtje zodat je gemakkelijk kunt vergelijken.

Uitleg papiersoorten flyers

Om een goed beeld te geven van welk grammage flyer het best bij jouw doeleinde past, hieronder een overzicht:

Strooiflyers

90 grams flyers worden ook wel strooi leaflets of strooibiljetten genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met briefpapier en dus erg dun. Met een dikte van 0,1 millimeter is deze flyer de lichtste en de goedkoopste in de categorie. Een 90 grams heeft altijd een matte afwerking en is hierdoor goed beschrijfbaar.

Voorbeeld flyer

Ideaal voor reclamewerk

De 135 grams flyers zijn vooral ideaal voor verspreiding. Ze zijn licht van gewicht, maar toch de helft dikker dan printpapier. Hierdoor zijn ze iets steviger en kreukelen ze minder snel dan printpapier. De 135 grams flyers zijn voorzien van een licht glanzende coating aan beide zijden en heeft een licht matte afgewerking. Deze flyersoort wordt veel gekozen wanneer de kosten laag moeten blijven, omdat er bijvoorbeeld sprake is van verspreiding aan een groot publiek.

Voorbeeld flyer

Flyers voor op de beurs

De 170 grams flyers worden ook wel business flyers genoemd. Deze naam heeft de 170 grams te danken aan het feit dat veel klanten deze flyers bestellen voor gebruik op de beurs. 170 grams papier is 2x dikker dan printpapier en heeft een matte afwerking. Deze flyer is daardoor goed beschrijfbaar. Door de stevigheid kreukelt de flyer niet snel en geeft deze een professionele indruk.

Voorbeeld flyer

Horeca en retail promotie

De flyers van 250 grams worden voornamelijk gebruikt in de horeca en retail. Deze zijn 3x zo dik als printpapier en voelen daardoor lekker stevig aan. Bij de 250 grams heb je de keuze om een glanzende coating of een hoogglanzende coating te kiezen. Jouw ontwerp valt hierdoor extra op en het geeft je flyers een chique uitstraling.

Glanzende coating
Met een glanzende coating valt jouw flyer erg op en ziet er professioneel uit.

Voorbeeld flyer

Hoogglanzende coating
De hoogglanzende coating is een echte eye catcher. Het heeft een luxere uitstraling.

Voorbeeld flyer

Premium cards

Een 400 grams flyer is een zeer stevige papiersoort en wordt daardoor als meest chique flyer gezien. Het is 4x dikker dan printpapier en is goed beschrijfbaar. Deze flyer heeft 3 afwerkingsmogelijkheden:

Glad oppervlak
Wanneer je kiest voor een glad oppervlak, ontvang je flyers die een natuurlijke glans hebben. Hierdoor krijgen de flyers een professionele uitstraling.

Voorbeeld flyer

Mat oppervlak
Daarnaast kun je kiezen voor een mat oppervlak. Een mat oppervlak zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling. Verkoop je een natuurproduct of wil je authenticiteit uitstralen? Dan is dit de ideale papiersoort.

Voorbeeld flyer

Hoogglanzend
De 400 grams flyer met een hoogglanzende afwerking is onze meest uitgesproken flyer. Met deze afwerking komt jouw design echt tot leven en springt het van je flyer. Wil je opvallen? Kies dan voor deze papiersoort.

Voorbeeld flyer

Al onze flyers kun je vinden op de flyer pagina. Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag!