Flyers: Verschillende soorten types papier

Flyers: Verschillende soorten types papier

Je hebt nu het prachtige ontwerp en design van jouw flyers, maar wat voor papier moet je het op printen? Soms kan dit een moeilijke keuze zijn, zeker omdat er zo ontzettend veel verschillende soorten papier, maten en verschillende soorten afwerking zijn. In dit artikel bespreken we alle verschillende soorten types, maten en afwerkingen om ervoor te zorgen dat jouw flyer perfect kan worden.

Grammage

Papier komt voor in verschillende soorten diktes, wat wordt aangeduid in grammen. Maar hoe werkt dat nu precies? The hoeveelheid gram wordt gemeten per ‘square meter’ en wordt daarom gsm genoemd. Een papiersoort van 135 gsm heeft dezelfde dikte als het gaat om een flyer op A4-formaat of een flyer op A7-formaat. Om een goed idee te geven van welke hoeveelheid gram jouw flyer het beste past, zijn hier enkele populaire voorbeelden.

Ideaal om te adverteren

Een 135 grams flyer is vooral handig voor distributie. Ze zijn erg licht van gewicht, maar hebben nog steeds 1,5 x de dikte van het printpapier. Dit maakt ze steviger en minder gevoelig voor kreuken, vergeleken met het afdrukken van papier. Dit type flyers wordt vaak gebruikt wanneer de kosten laag moeten worden gehouden omdat ze aan een groot aantal mensen moeten worden uitgedeeld.

Flyers voor beurzen en tentoonstellingen

Een 170 grams flyer wordt vaak een ‘business flyer’ genoemd. Deze naam wordt gegeven aan de 170 gsm, omdat veel klanten deze flyers bestellen voor het gebruik op een beurs of tentoonstelling. 170 grams papier is 2 x zo dik als printpapier en de sterkte van deze flyer maakt het voor een groot deel ongevoelig voor kreukels, wat de flyer een professionele uitstraling geeft!

Horeca- en winkelpromotie

250 grams flyers worden voornamelijk gebruikt in de horeca en de detailhandel. Deze flyers zijn 3x zo dik als printpapier en voelen daarom mooi en stevig aan, dus is dit type flyers een populaire keuze om net dat beetje extra luxe te geven aan het promotiemateriaal.

Lange levensduur premium flyers

400 grams flyers zijn de dikste optie en kunnen in dikte worden vergeleken met een ansichtkaart. Dit soort papier wordt gebruikte voor de belangrijkste berichten, bijvoorbeeld wanneer je de indruk wilt achterlaten, dat dit een ‘keeper’ is en niet zomaar een ‘weggooi-flyer’.

De afwerking van het papier

Top! Nu heb je het gewicht van het papier bepaald, wat voor een afwerking moet je nu kiezen? We hebben een eenvoudige manier om je te helpen met het maken van een keuze en ervoor te zorgen dat de afgedrukte flyers er op hun best uitzien!

Voornamelijk afbeelden & een beetje tekst – Kies voor glans. Dit type flyer heeft een mooie glanzende afwerking waardoor je afbeeldingen er op hun mooist uitzien en de tekst ook gemakkelijk leesbaar is.

Voornamelijk tekst en enkele afbeeldingen – Kies voor mat, omdat dit je tekst gemakkelijk leesbaar maakt, zonder al te veel afleidende glimmende reflectie.

Zeer visueel – ga voor hoogglans. Super opvallend en brengt je beelden tot leven, ook nog eens een luxe uitstraling.

Beschrijfbaar – Zou het handig zijn als er op jouw flyer kan worden geschreven? Bijvoorbeeld een invulformulier? In dit geval is ons beschrijfbaar ongecoate papier de perfecte keuze!

Niet elk papiergewicht kan in elke afwerking worden geselecteerd, maar een kleine tip, 250 gsm is in alle vier verkrijgbaar ? Al onze flyers zijn te vinden op de flyer-pagina. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!