Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Kleine bedrijven kunnen het beste lokaal adverteren. Dit is namelijk veel eenvoudiger en hoeft niet veel te kosten. Bereik potentiële klanten uit de regio die je in loyale klanten kunt omtoveren. Hier zijn een aantal tips om je zaak lokaal te promoten:

1. Registreer je Bedrijf in een Lokale Lijst

Registreer je Bedrijf in een Lokale Lijst | Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Wanneer mensen naar een specifieke dienst op zoek zijn, zoeken ze vaak in lokale lijsten op het internet. Zo krijgen mensen de contactinformatie en het adres van jouw bedrijf. Dit zorgt er dus voor dat mensen je leren kennen en gelijk weten waar ze je kunnen vinden.

2. Verspreid jouw Drukwerk

Verspreid jouw Drukwerk | Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Drukwerk is een van de oudste en meest effectieve lokale marketingmethoden uit het boekje. Denk hierbij aan visitekaartjes, flyers en brochures. Ze zijn betaalbaar, snel te produceren en gemakkelijk te verspreiden.

Leer de bedrijven in jouw directe omgeving beter kennen en help elkaar. Zo kun je afspreken om elkaar te promoten. Zo kun je posters en flyers uitwisselen om bij elkaar op te hangen en uit te delen. Een win-win situatie voor beide partijen! Zorg dat de contactinformatie van jouw bedrijf altijd goed vermeld is.

3. Lok Voorbijgangers met Opvallende Reclameborden

Lok Voorbijgangers met Opvallende Reclameborden | Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Reclameborden en panelen zijn klassieke lokale marketingmiddelen. Het is goedkoop en kan voor alles, overal en altijd gebruikt worden. Goede borden bouwen de bekendheid van jouw merk, trekken de aandacht en zorgen dat klanten geïnteresseerd raken. Ze informeren mensen over wie jij bent en wat je te bieden hebt. Reclameborden geven heel duidelijk de locatie van jouw winkel aan, zodat wanneer mensen niet direct binnenkomen ze zich in ieder geval precies waar ze je kunnen vinden.

Gebruik banners om een nieuw product aan te kondigen, een speciale aanbieding te promoten of als aankleding voor een evenement.

4. Draag Bedrukte Kleding

Draag Bedrukte Kleding | Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Een andere betaalbare maar effectieve lokale marketingmethode is door bedrukte kleding te dragen. Het dragen van een shirt of pet met het logo van jouw zaak is perfecte mobiele reclame.

5. Neem Deel aan Plaatselijke Beurzen, Festivals en Andere Evenementen

Neem Deel aan Plaatselijke Beurzen, Festivals en Andere Evenementen | Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Het deelnemen aan lokale evenementen zorgt niet alleen voor een groei qua bereik maar kan ook een boost geven aan de verkoop. Zet een tafel neer, verkoop je producten en maak jezelf bekend bij de gemeenschap. Een kleine donatie voor de bingo of een lokaal goed doel kan veel doen voor de gunfactor van jouw bedrijf.

Geef mensen gratis proefjes van jouw bedrijf of gratis merchandise en vraag in ruil daarvoor of mensen hun e-mail adres kunnen opgeven. Op deze manier kun je met de mensen in contact blijven als het feest voorbij is.

6. Organiseer een Lokaal Evenement

Organiseer een Lokaal Evenement | Hoe kun je Lokaal Adverteren?

Als het niet genoeg is om mee te doen aan een evenement in de buurt, kan je altijd zelf iets organiseren! Verzin iets wat goed past bij jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een demonstratie, ene workshop of een les. Zo kun je je producten, diensten en expertise tentoonstellen terwijl je de mensen iets leert en tegelijk meer bereik krijgt. Zo kun je aan je reputatie bouwen en serieuzer genomen worden als vakman.

Zorg dus dat je een wezenlijk onderdeel wordt van de gemeenschap, val op en waardeer de kracht van het lokaal reclame maken 🙂