Hoe Maak je een Pakkende Flyer? 5 Do’s & Don’ts

Merk jij ook dat reclamefolders in de brievenbus vaak je aandacht niet kunnen grijpen? Of dat je een straatverkoper tegenkomt op straat en al in één opslag hebt bepaald dat je hem gaat ontlopen?

Dit is een probleem waar veel marketeers mee stoeien. Hoe trek je de aandacht van jouw doelgroep, maak je ze nieuwsgierig en krijg je ze aan het lezen? In deze blog geven we een aantal essentiële tips om jouw flyer pakkend en effectief te maken.

5 Geheimen Voor het Maken van Onweerstaanbare Flyers

5 Geheimen Voor het Maken van Onweerstaanbare Flyers

Er zijn vandaag de dag talloze programma’s om mee te ontwerpen, inclusief onze eigen online design tool. Maar dan nog moet je de flyer zelf gestalte geven. Wat is het geheim van een onweerstaanbare flyer?

1. Oog op het doel

Zorg ervoor dat je weet wie jouw doelgroep is en wat de doelgroep is van de campagne. Het is belangrijk om dit nog voor het verzinnen van de inhoud te weten. Doe marktonderzoek om jouw doel te begrijpen en kom erachter op welke locaties je de flyer het beste kunt verspreiden.

2. Structuur

Een flyer moet een logische structuur hebben om effectief te zijn. Kies een sterke titel (zie de volgende tip), denk na over de boodschap en focus je daarop. Kies een duidelijke afbeelding , aangezien dit het eerste is wat de aandacht trekt en waarschijnlijk bepalend is of de ontvanger de flyer zal lezen of niet. Vergeet de call to action, of wel de oproep tot actie niet. Wat moet de klant doen nadat hij de flyer heeft ontvangen?

3. Titel: Kort, goed zichtbaar, gecentreerd

In het algemeen is een titel van 3 tot 5 woorden ideaal. Kies voor een groter lettertype dan de rest van de tekst. De titel van de flyer moet in de regel leesbaar zijn van een meter of drie. Gecentreerde tekst is het eerste wat opvalt, dus zorg dat de titel altijd in het midden van de flyer staat. Kies voor een titel die een aanbieding bevat, of iets wat een probleem van de klant oplost. Zo geef je al een tipje van de sluier die de klant nieuwsgierig maakt.

4. Boodschap

Zorg dat de boodschap op de flyer zo persoonlijk mogelijk is. De klant moet het gevoel krijgen dat de flyer speciaal voor hem ontworpen is. Probeer kort en to-the-point te zijn. Minder is meer. Leg uit wie je bent, wat je doet en wat je aanbiedt.

5. Denk na Over het Formaat!

A5 flyers komen het meest voor, maar er zijn veel meer verschillende flyer formaten beschikbaar. Bedenk wat aantrekkelijk is voor jouw klanten, A6 of DL, of misschien A4, wat meer opvalt maar een stuk minder praktisch is dan een A7, die gemakkelijk in een portemonnee of broekzak past. Neem alles mee, want marketing is pas effectief als het op maat gemaakt is voor de doelgroep.

5 Fouten om te Vermijden bij het Maken van Flyers

5 Fouten om te Vermijden bij het Maken van Flyers

Weet je niet waar te beginnen bij het ontwerpen van een flyer voor jouw bedrijf? Er zijn veel manieren om iets bijzonders te maken, maar er zijn ook veelgemaakte fouten die de effectiviteit van jouw flyer niet ten goede komen.

1. Te Veel Informatie

Het is belangrijk om jouw klanten relevante informatie te geven, dus schrijf niet zomaar wat op om de flyer op te vullen! Verzin een heldere titel en leg in zo min mogelijk woorden uit waarom klanten voor jou in plaats van de concurrentie moeten kiezen. Je hoeft geen lang verhaal te vertellen, je klanten willen slechts een aantal belangrijke details weten.

2. Geen Oproep tot Actie

Advertenties staan vaak vol met veel te veel informatie, terwijl de call to action ontbreekt. Met andere woorden, je geeft de klant geen aanwijzingen voor wat ze moeten doen na het lezen van de flyer. Moeten ze zich bijvoorbeeld registreren op jouw website, naar de winkel komen of de QR code op de flyer gebruiken? Zorg dat deze oproep tot actie altijd op de flyer staat.

3. Te Klein Lettertype

Het is onmogelijk om de aandacht te trekken als de flyer onleesbaar is. Een te klein lettertype weerhoudt de ontvanger van het vinden van de juiste informatie die misschien heel belangrijk is. Zorg dus dat het lettertype groot genoeg is en dat er genoeg kleurcontrast is ten opzichte van de achtergrond.

4. Te Veel Kleur

Normaal gesproken wordt gezegd dat kleur de aandacht trekt, en dat klopt ook. Wees echter wel heel voorzichtig met kleuren. Ze kunnen namelijk net zo goed verwarring zaaien. Probeer zeker de tekst zo neutraal mogelijk te houden. Gebruik voor het perfecte resultaat kleuren die goed bij elkaar én de huisstijl van jouw merk passen. Gebruik voor de tekst niet meer dan twee verschillende kleuren en gebruik een andere tint voor de titel en bepaalde stukken tekst waar je de nadruk op wilt leggen.

5. Foto’s van Lage Kwaliteit

Voor het maken van perfecte online flyers is het essentieel om foto’s te gebruiken met een hoge resolutie. Om dit te controleren kun je 300% inzoomen zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten wanneer de foto op jouw beeldscherm is afgedrukt. Wanneer je wazige of korrelige afbeeldingen gebruikt voor flyers, zul je ook naar je klanten communiceren dat je slechte kwaliteit levert. Probeer daarom geen afbeeldingen van andere websites af te halen, zeker niet wanneer deze zijn gecomprimeerd. Gebruik liever stockfoto’s of maak zelf mooie foto’s.

Nu is het eindelijk tijd om de perfecte papiersoort te kiezen en je flyer af te drukken! Klaar? Printen maar!