Hoeveel Flyers Moet Ik Bestellen?

Hoeveel Flyers Moet Ik Bestellen?

Hoeveel flyers moet je laten drukken voor een effectieve marketingcampagne? Het juiste aantal drukken kan je niet alleen een hoop geld schelen, maar zal ook de effectiviteit optimaliseren.

Het exacte aantal flyers dat je dient te bestellen vaststellen kan nog wel eens ingewikkeld zijn. Je wilt natuurlijk veel flyers drukken om echt het verschil te maken, maar wilt ook weer niet zoveel laten drukken dat je flyers overhoudt. Het is daarom beter om een schatting te maken dan blind te gokken. Denk daarom na over de volgende factoren:

Algemene Marketingstrategie

Algemene Marketingstrategie

Denk na over je marketingstrategie. Beoordeel welk percentage van je marketingactiviteiten draaien om flyer marketing. Als je het gebruikt als je belangrijkste strategie, moet je een paar honderd to duizenden flyers laten drukken voor het maximale resultaat. Als je het echter alleen wilt gebruiken om een online campagne te ondersteunen, kun je wellicht beter kleinere hoeveelheden verspreiden in specifieke gebieden.

Marketingbudget

Marketing Budget

Je marketingbudget is één van van de belangrijkste factoren die bepalen hoeveel flyers je bestelt. Als je zit met een klein budget, kun je wellicht beter goed nadenken over de kosten die je maakt en hoe deze zich terug moeten betalen. Gelukkig kun je de kosten van flyers drukken laag houden door gebruik te maken van deze handige tips:

  • Laat flyers drukken in grote hoeveelheden om de kosten te drukken.
  • Maak gebruik van speciale aanbiedingen en kortingscodes van online drukkers.
  • Als je een enkelzijdige flyer hebt, kun je de andere kant van de flyer verkopen als advertentieruimte voor een ander bedrijf. Zo deel je de kosten van de flyer.

Marketing Doelstelling

Marketing Doelstelling

Sta even stil bij je marketing doelstellingen. Wat is je belangrijkste doel? Wat wil je echt bereiken met deze flyer campagne? Weten hoeveel klanten je moet zien te bereiken zal je helpen met het vaststellen van het aantal flyers die je moet laten drukken.

Als de gemiddelde response rate bijvoorbeeld 1-3% procent op de 100 uitgedeelde flyers is, heb je meer dan 3,000 flyers nodig om je doel van 100 nieuwe klanten te bereiken.

Doelgroep

Doelgroep

Denk goed na over de doelgroep. Als je de gemiddelde populatie in jouw omgeving wilt bereiken met een flyer campagne, heb je misschien wel meer dan 200.000 flyers nodig. Maar als je gaat voor een meer afgebakende groep mensen, heb je niet zoveel flyers nodig. Sterke nog: een paar honderd flyers kunnen dan genoeg zijn. Denk dus echt goed na over wie je probeert te bereiken.

Flyer Distributie Methode

Flyer Distributie Methode

Het aantal flyers dat je bestelt kan ook afhangen over hoe je ze wilt gaan uitdelen. Als je flyers op grote schaal wilt uitdelen in drukke gebieden, moet je ruim schatten. Maar ga je je flyers versturen via de post of in bijvoorbeeld een dagblad, dan kun je de het aantal flyers veel preciezer vaststellen. Als je nog geen distributiestrategie hebt, kun je onze gids lezen over.de beste manieren om flyers uit te verspreiden.

Denk goed na over je marketingstrategie en bestel genoeg flyers om te zorgen dat je geen tekort hebt tijdens de campagne. Zit je toch nog met flyer gerelateerde vragen? Laat vooral een reactie achter en wij helpen je verder!