Jouw gids voor het schrijven van een trouwkaart

Jouw gids voor het schrijven van een trouwkaart

De datum staat vast, de locatie is bepaald en iedereen is beschikbaar om de bijzondere dag met jullie mee te vieren. Nu is het tijd om over te gaan naar het spannende en voorbereidende gedeelte, het schrijven van de uitnodigingen!

Je wilt dat je uitnodigingen er goed uitzien, maar ze moeten ook duidelijk zijn en alle informatie bevatten. Hier is onze handige handleiding voor het maken en schrijven van trouwkaarten. We hopen op deze manier een beetje stress bij jullie weg te kunnen nemen en in te laten zien dat het schrijven en maken van trouwkaarten iets leuks is!

Eerst moet je beslissen wie de bruiloft ‘host’. Als je ouders een grote rol spelen in de organisatie (wat eigenlijk gelijk staat aan het betalen van allerlei dingen), moeten ze echt worden vermeld op de uitnodigingen als gastheren.

Hier is een voorbeeld van hoe je dit zou kunnen zeggen:

Meneer en mevrouw John B. Smith (eerst de ouders van de bruid) en meneer en mevrouw Gary L. Jones (ouders van de bruidegom) vragen de eer van jou aanwezigheid bij het huwelijk van hun kinderen Sarah Louise Smith en James Thomas Jones.

Voorbeeld voor casual uitnodigingen:

John en Mary Smith en Gary en Rachel Jones nodigen je uit voor de bruiloft van hun kinderen Sarah Louise Smith en James Thomas Jones.

Dit kan natuurlijk worden aangepast naar het noemen van één paar ouders of alleen de namen van de bruid en bruidegom. Maak het zo persoonlijk als je zelf zou willen!

Als je al het bovenstaande hebt gedaan, dan moet je de volgende dingen toevoegen:

  • De datum
  • De tijd
  • De locaties (en of de gast is uitgenodigd voor zowel de ceremonie als de receptie)
  • RSVP-adres
  • Antwoorddatum

Dit is een uitnodiging in de meest eenvoudige vorm, maar veel bruidskoppels willen graag extra details toevoegen. Bijvoorbeeld:

  • Een dresscode
  • Of kinderen zijn uitgenodigd
  • Informatie met betrekking tot het boeken van een hotel voor gasten die van ver komen
  • Reisinformatie
  • Een lijst met cadeau’s voor het bruidspaar

Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat het lettertype leesbaar is en dat alles grondig wordt gecontroleerd op spelling en grammatica. Vergeet niet dat je jouw eigen uitnodigingen hier op de site gratis kunt ontwerpen; we hebben meer dan 10.000 sjablonen om mee aan de slag te gaan en te personaliseren!

En dat is het! Het schrijven van trouwkaarten is helemaal niet zo verwarrend als je dat je dacht, toch? Houd dingen kort, duidelijk en leuk voor iedereen en beleef een geweldige tijd op de dag dat iedereen op de juiste tijd en plaats aankomt!

We hopen dat je er iets aan hebt gehad!