Belangrijke aspecten bij het online bedrukken van kleding

Belangrijke aspecten bij het online bedrukken van kleding

Het bestellen van promotionele kleding kan lastig zijn. Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste zaken op een rijtje gezet om het maken van keuzes gemakkelijker te maken. Lees meer over kwaliteit, bedrukkingstechnieken, prijs, pasvorm en maat.

Bedrukkingstechniek

Om je goed op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten bedrukkingen, zo kan jij in iedere situatie de juiste keuze maken om tot de beste toepassing te komen. Lees onderstaand meer over de bedrukkingstechnieken.

print screen technique for t shirt printing

Zeefdruk 1-4 kleuren

Geschikt voor het bedrukken van ontwerpen met 1 tot 4 egale kleuren. De bedrukking gaat lang mee en voelt aan alsof deze erop geschilderd is.

Geschikt voor

Het bedrukken van logo’s en ontwerpen met egale kleuren. Langdurig gebruik. De print blijft goed tot 20 a 25 wasbeurten.

Niet geschikt voor

Logo’s en ontwerpen met veel verschillende kleuren en kleurverlopen zoals foto’s. Kleine letters en details.

Bestand aanleveren

Als je kiest voor zeefdruk dien je jouw ontwerp als vector bestand en bij voorkeur met PMS kleuren aan te leveren.

full colour DTG printing technique for t shirt design

Full color bedrukking

Het woord zegt het al. Met full color bedrukking heb je oneindig veel mogelijkheden als het aankomt op kleur gebruik. De verf zal meer door de stof geabsorbeerd worden maar blijft voelbaar.

Geschikt voor

Kort gebruik als evenementen of om weg te geven. Foto’s, logo’s en ontwerpen met veel kleur en verloop.

Niet geschikt voor

Voor langdurig gebruik, intensief wassen en als werkkleding. De print vervaagt na 10 x wassen en bij lichte stoffen vaak sneller.

Bestand aanleveren

Als je kiest voor full color dan kan je jouw bestand aanleveren met CMYK-kleuren.

embroidery printing technique for personalised t shirt

Borduren

Goed voor het bedrukken van ontwerpen met 1 tot 12 egale kleuren. De decoratie gaat in verhouding het langste mee, blijvende kleuren.

Geschikt voor

Werkkleding en voor langdurig gebruik. Logo’s en tekst. Een borduursel geeft een luxe uitstraling en kan tegen een stootje en meerdere wasbeurten (25+).

Niet geschikt voor

Logo’s en ontwerpen met veel verschillende kleuren (12+) en kleurverlopen zoals in foto’s. Kleine letters en details.

Bestand aanleveren

Als je kiest voor borduren dan dien je jouw ontwerp als vector bestand en bij voorkeur met PMS kleuren aan te leveren.

Kwaliteit

Kwaliteit en keuzes. Bij Drukzo voorzien we in diverse soorten kwaliteit, voor ieder type product hebben we een Budget, Basic maar ook een Premium variant. Ben je op zoek naar kleding voor een korte promotie dan raden wij je aan om voor ons “Budget” aanbod te kiezen. Budget staat voor een gedegen kwaliteit en zorgt ervoor dat je altijd goedkoop uit bent. In verhouding tot ons gehele assortiment zijn de budget artikelen het minste van kwaliteit. Als je op zoek bent naar een product dat gemaakt is van een steviger materiaal en dat net even wat beter afgewerkt is, dan raden we je aan om te kiezen voor onze “Basic” variant. Ben je echt op zoek naar een de beste kwaliteit en wil je de kleding voor een langere periode gebruiken? Dan raden we je aan om voor ons “Premium” aanbod te gaan. Het materiaal van ons Premium aanbod zit het lekkerst en heeft de beste specificaties.

Pasvorm en maat

Drukzo voorziet in iedere pasvorm of je nu op zoek bent naar normale-, getailleerde-, heren- of dames pasvorm. Voor het maken van de juiste keuze is het belangrijk om goed naar de productspecificaties en maattabellen te kijken. Ben je niet geheel zeker van de pasvorm en ben je bang dat deze aan de kleine kant gaat vallen? Dan adviseren we je om altijd te kiezen voor een maat groter. Het is goed om in acht te nemen dat een kledingstuk nog maximaal met 5% kan krimpen na een wasbeurt en dat de bedrukking van je kleding het langste mooi blijft bij een wasbeurt op maximaal 40 graden.

Prijs

Door ons grote leveranciers netwerk zijn wij altijd in staat om de scherpste prijzen te leveren. Het is goed om te weten dat de prijs per kledingstuk bij hogere aantallen aanzienlijk lager kunnen zijn. Hoe hoger het aantal, des te efficiënter wij jouw order kunnen produceren. Doe je vaak terugkerende bestellingen met hetzelfde ontwerp? Dan raden we je aan om eens een grotere bestelling te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je op langer termijn geld bespaard.