Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Eindelijk, het festivalseizoen staat weer voor de deur! Veel festivalorganisaties zijn alweer druk bezig om ervoor te zorgen dat ze de beste artiesten binnenhalen. Ook breken ze vast hun hoofd over de promotie van hun evenement. Want hoe krijg je het voor elkaar om alle tickets uit te verkopen als er zoveel andere concurrentie is, zelfs in hetzelfde weekend dat jij jouw eigen festival organiseert?

De poster is met afstand het belangrijkste marketingmiddel voor elk festival. Vaak worden hierop de artiesten die zijn geprogrammeerd benoemd om mensen nieuwsgierig te maken. Maar met zo ontzettend veel festivals als concurrentie is het steeds lastiger om je te onderscheiden. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met zeer originele en effectieve festival posters voor de broodnodige inspiratie.

Rewire

Rewire | Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Deze poster van het festival Rewire speelt handig in op de gevoelens van alle doorgewinterde muziekliefhebbers. Posters van legendarische festivals of concerten worden vaak ingelijst en opgehangen op hun muziekkamers, en precies dát fenomeen gebruiken is natuurlijk heel slim gevonden.

Lentekabinet

Lentekabinet | Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Het Nederlandse festival Lentekabinet heeft ook een eigenzinnige manier gevonden om zich te onderscheiden van de concurrentie. Deze poster heeft een erg helder en eenvoudig kleurenschema, maar zorgt voor een bepaald 3D effect door slim te spelen met de plaatsing van de data.

Wildlife Festival

Wildlife Festival | Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Net zoals het festival zelf straalt deze poster heel erg veel plezier uit. Het spreekt enorm aan door de bizarre figuren en kleuren. De hele poster heeft een psychedelische look. Een grote uitdaging van veel marketeers is om de aandacht vast te houden met een reclame-uiting. Doordat deze poster zo vol zit met details, wordt je als kijker bijna gedwongen om langer te kijken.

Woodford Folk Festival

Woodford Folk Festival | Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Deze droomachtige poster van het Woodford Folk Festival lijkt rechtstreeks uit een Disney film te komen. Ze maken een gedurfde keuze door geen enkele artiest te benoemen. Maar als dit een beeld moet schetsen van wat je kunt verwachten, dan maakt het toch helemaal niet uit wie er optreden?

Sasquatch!

Sasquatch! | Vijf originele voorbeelden van inspirerende festival posters

Het festival Sasquatch! heeft gekozen voor een bijzondere invalshoek. Zoals je ziet vormen alle artiesten die zijn geprogrammeerd samen een zeer toepasselijke gedaante. Sasquatch is namelijk de Indiaanse naam voor Bigfoot. Erg goed gevonden dus. Dit posterontwerp vormt in principe de huisstijl van het festival. Ze laten het elk jaar terugkomen en veranderen per jaar de kleur. Erg origineel én treffend!

Welke festival poster staat hier niet tussen terwijl hij er eigenlijk écht in had moeten staan? Laat het ons weten in de reacties!