Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

Een van de oudste vormen van branding die nog steeds erg relevant is, is de nationale vlag. Een aantal landvlaggen zijn schitterend en memorabel, anderen erg lelijk en saai. Hoe val je als land op tussen 194 andere landen? Welke nationale vlaggen zijn de beste? Wij deden onderzoek en maakten een selectie van onze favorieten.

Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen voorkeuren wanneer we kiezen voor onze favoriete vlag. Vaak kiezen we degene met de kleuren, vormen en symbolen die ons het bekendst voorkomen. En er zijn zoveel landen om uit te kiezen.

Daar gaan we, hier komen de vlaggen!

Albanië

Albanië | Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

Met een zwarte dubbele adelaarskop tegen een rode achtergrond, is de Albanese vlag een van de meest treffende en tegelijkertijd intimiderende vlaggen in de wereld.

De adelaar is misschien wat moeilijk om na te tekenen uit je hoofd, maar maakt een erg sterk statement die je niet snel vergeet. De kleurcombinatie staat voor moed en kracht. Veel vlagontwerpen zijn voorzien van een dier, maar geen van allen geeft dezelfde indruk als de adelaar van de Albanese vlag.

Het ontwerp van de vlag is rijk aan symboliek en geschiedenis. De zwarte adelaar staat voor de soevereiniteit van het land, terwijl de rode kleur staat voor de Albanese moed en kracht.

Japan

Japan | Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

We nemen onze hoed even af voor de vlag van Japan. Hoewel de elementen van het ontwerp erg vergelijkbaar zijn met de vlaggen van Bangladesh, Tunesië en Palau, maakt het eenvoudige ontwerp de vlag zo sterk.

Hoewel de vormen en het ontwerp uniek zijn, maakt het gebruik van de kleuren rood en wit de vlag van Japan herkenbaar en memorabel. De kleuren zijn eenvoudig en komen veel voor, dus is het gedurfd en waardig op zijn eigen manier.

Wanneer het gaat om beeldspraak, draaien ze er niet omheen. De rode zon tegen de witte achtergrond geeft mooi weer waarom ze ‘het land van de rijzende zon’ worden genoemd. De kleursymboliek vertegenwoordigt Japan ook als natie. De rode cirkel staat voor Japan’s veelbelovende toekomst. Het wit staat aan de andere kant voor puurheid, eerlijkheid en integriteit.

Zwitserland

Zwitserland | Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

Als het gaat om herkenbaarheid, is Zwitserland één van de toppers. Het is in principe het logo van het Rode Kruis, maar dan met de kleuren omgewisseld.

De Zwitserse vlag is erg uniek. Hoewel mensen het kennen als een rechthoek, is de officiële vorm van de Zwitserse vlag eigenlijk vierkant.

De kleuren van de Zwitserse vlag hebben hun eigen geschiedenis. In de dertiende eeuw werden het witte kruis en rode vlaggen gedragen door de Duitse keizer die heerste over Zwitserland toen het nog een onderdeel was van het Duitse Rijk. In 1889 werd dit overgebracht naar het ontwerp van de vlag van Zwitserland. Het vertegenwoordigt nu het Christelijke kruis en het begin van het land als de Oude Zwitserse Confederatie.

Jamaica

Jamaica | Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

De vlag van Jamaica is erg memorabel door het eenvoudige ontwerp en de mooie kleurcombinatie.

Dit maakt het ook erg uniek. Naast Jamaica heeft ook Schotland een X vorm in het vlagontwerp. De vorm en de kleuren maken het een erg mooi uitgebalanceerde vlag.

De kleuren van de Jamaicaanse vlag zijn erg memorabel en rijk aan symboliek. Zwart staat voor de kracht en creativiteit van het Jamaicaanse volk. Goud symboliseert natuurlijke rijkdom en de schoonheid van zonlicht. Groen staat symbool voor hoop en de landbouwmiddelen van het land.

Sierra Leone

Sierra Leone | Welke Landen Hebben de Beste Vlaggen?

Sierra Leone heeft een van de mooiste en meest ontspannen vlagontwerpen. Het is niet erg uniek qua vorm, maar het is wel erg gemakkelijk te herinneren. Het lijkt veel op de vlag Oezbekistan, maar dan op de kop en met een simpeler en directer ontwerp.

Wat Sierra Leone speciaal maakt ten opzichte van andere horizontale vlaggen met drie kleuren is de kleurcombinatie. Niet veel vlaggen gebruiken de combinatie van groen, wit en blauw in hun vlagdesign.

Hoewel het erg eenvoudig, zit de vlag van Sierra Leone vol geschiedenis en betekenis. Groen staat voor de natuurlijke bronnen van het land. Wit staat voor gerechtigheid. Blauw staat voor de hoofdstad van het land, Freetown, wat vlak naast de zee ligt.

Ben je het eens met onze favoriete vlaggen van de wereld? Of zijn we er één vergeten? Laat het ons weten in de reacties!