Zeefdrukken vs. Digitaal Drukken Uitgelegd

Zeefdrukken vs. Digitaal Drukken Uitgelegd

We bieden op onze website veel verschillende soorten vlaggen aan. Een belangrijk detail bij het bestellen van vlaggen is de manier waarop je ze laat bedrukken. Wij bieden zowel zeefdruk als digitaal drukken aan. In dit artikel leggen we zowel de voordelen als de nadelen van beide technieken uit.

Zeefdrukken

Zeefdrukken

Zeefdruk is het beste wanneer een vlag een eenvoudig ontwerp heeft, zonder al te veel details. Denk bijvoorbeeld aan de vlag van Nederland, een simpel design met drie verschillende kleuren.

Deze techniek biedt verscheidene voordelen. Allereerst zijn dit soort vlaggen goedkoop wanneer je grote kwantiteiten bestelt. Zeefdruk vlaggen zijn bedrukt aan twee kanten. Ten tweede worden deze vlaggen bedrukt met PMS kleuren, wat betekent dat de kleuren op de vlag te allen tijde hetzelfde zijn. Bedrijven zoals Vodafone en British Airways gebruiken zeefdruk vlaggen, om te zorgen dat de kleuren altijd kloppen.

Zeefdruk heeft ook een aantal nadelen. Zo is het prijzig bij het drukken kleine hoeveelheden omdat de proceskosten hoger liggen. Ten tweede is het niet geschikt voor het drukken van kleine ontwerpen, omdat de verf ongeveer 3 millimeter uitloopt wanneer het op een blanco vlag wordt gedrukt.

Digitaal drukken

Digitaal printen

Digitaal drukken is geschikt voor vlaggen met veel (kleine) details. Als je een vlag nodig hebt met een klein logo of kleine letters, kies dan voor digitaal afdrukken.

Het belangrijkste voordeel van digitaal drukken is dat het een gemakkelijke manier is om kleine hoeveelheden te drukken tegen een goede prijs. Digitaal printen is geschikt om jouw bedrijfslogo er scherp uit te laten zien en de kleine teksten leesbaar.

Digitaal drukken heeft echter ook nadelen. Het is namelijk geen goede optie wanneer je grote kwantiteiten nodig hebt. Daarnaast worden deze vlaggen geprint in full color (in plaats van PMS) en daarom zijn de kleuren niet altijd hetzelfde.

Bekijk al onze verschillende vlagen op onze vlag pagina.