Zo ontwerp jij unieke zelfgemaakte kaarten!

Zo ontwerp jij unieke zelfgemaakte kaarten!

Bruiloften, feestdagen, verjaardagen – kaarten zijn een welkom en verrassend geschenk voor bijna elke gelegenheid. Zelfgemaakte kaarten zijn niet alleen leuk om te krijgen, maar ze laten ook zien hoe creatief jouw bedrijf is en hoeveel jij om je klanten geeft.

Persoonlijke felicitaties, goed nieuws delen en laten weten dat je aan iemand denkt is nog nooit zo gemakkelijk geweest als met Drukzo X Canva. We werken samen met Canva – een online ontwerptool – die zelfstandigen en bedrijven helpt om hun visies tot leven te brengen. Met onze simpele stappen word jij ook binnen no time een echte designer!

  • Klik rechtsboven op ‘Ontwerp met Canva’
  • Kies je product zoals Greeting cards (wenskaarten), Invitations (uitnodigingen) of Postcards (ansichtkaarten)
  • Selecteer het formaat van de kaart
  • Upload een persoonlijk ontwerp of kies uit één van onze templates
  • Laat je fantasie de vrije loop bij het ontwerpen
  • Klik op ‘Klaar met ontwerpen’
  • Controleer of je ontwerp voldoet aan de richtlijnen voor afdrukken
  • Kies het materiaal, het aantal en eventuele extra’s
  • Voeg toe aan je winkelwagen en ontvang je bestelling binnen enkele dagen!

Ontwerp naar jouw unieke stijl

Laten we bij het begin beginnen. Welke stijl past het beste bij jouw boodschap? Wil je creatief, gedurfd, subtiel of zakelijk zijn in je aanpak? De mogelijkheden zijn eindeloos! Het belangrijkste om duidelijk te hebben is hoe jij jezelf wilt laten horen aan de ontvangers van je kaarten.

Kies foto’s die je boodschap versterken

De foto’s of afbeeldingen die je gebruikt voor je ontwerp moeten aansluiten bij hoe jij wilt dat je boodschap overkomt. Als jouw branding energiek en vrolijk is, kan een speelse illustratie of afbeelding dat laten zien! Wil je het professionele imago van je bedrijf benadrukken? Gebruik voorbeelden van je werk of bedrijfsfoto’s. Welke weg je ook inslaat, je kunt erop vertrouwen dat de door jouw gekozen visuals dit zullen onderbouwen.

Tip van onze artwork specialisten: “Wanneer wij gepersonaliseerde kaarten maken, beginnen we altijd met de afbeeldingen. We gebruiken dit als basis voor de tekst.” Het oog valt eerst op de lay-out en daarna op de tekst, zorg dus dat die aantrekkelijk is. 

Laat je tekst de aandacht trekken

Gepersonaliseerde kaarten zijn tijdloos, maar met een personal touch kun je ze nóg specialer maken. Denk bij het schrijven van je tekst aan hoe de lezer de boodschap zal ontvangen. Door je in de lezer te verplaatsen kun je de beste manier bedenken om ze echt persoonlijk te bedanken.

Tip van onze artwork specialisten: “Wij zien graag balans tussen afbeeldingen en tekst in alle ontwerpen. Als we bijvoorbeeld merken dat veel elementen aan de rechterkant van een pagina staan, proberen we de tekst aan de linkerkant te plaatsen om het evenwichtiger en visueel aantrekkelijker te maken.”

Kleuren spreken boekdelen

De kleur die je kiest voor je kaart hangt af van het bericht dat je wilt sturen. Wellicht wil je traditionele kleuren kiezen die bij het seizoen passen, de kleuren gebruiken die bij je branding aansluiten of kies je voor kleuren die de emotie van je boodschap versterken.

Tip van onze artwork specialisten: “Je kunt het beste kiezen voor een kleurencombinatie van één tot vier kleuren om het visueel aantrekkelijk te maken.” In Canva kun je gemakkelijk met verschillende kleuren(combinaties) spelen om erachter te komen wat het beste bij jou en je boodschap past!

Ga voor fonts die de blik vasthouden

Het lettertype dat je kiest kan een grote impact hebben! Onze meest gebruikte fonts voor kaarten zijn Ariel, Helvetica en Futura. Deze lettertypes zijn duidelijk en gemakkelijk leesbaar. Als je jezelf echt wilt onderscheiden, probeer dan een onverwachts lettertype uit en pak de aandacht van je klant vast!

Conclusie

Zelfgemaakte kaarten zijn een unieke manier om jouw klanten te laten zien dat je echt om ze geeft. Je kunt er zeker van zijn dat jouw merk niet snel vergeten zal worden wanneer je de tijd neemt om gepersonaliseerde kaarten te maken en jouw creatieve kunstwerk te versturen. Creëer je eigen, unieke kaart en vrolijk de dag van je klant op!

Heb je een mooi, uniek ontwerp gemaakt? Wij zien graag jouw design terug op social media! Tag ons @Drukzobe en wordt featured op onze Instagram.