België

België (NL) België (NL)
België (FR) België (FR)
Frankrijk Frankrijk
Duitsland Duitsland
Ierland Ierland
Italië Italië
Nederland Nederland
Spanje Spanje
Zweden Zweden
Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
🤑 Altijd ZO goed geprijsd
🔥 ZO snel geleverd
💯 Altijd ZO tevreden
👍 ZO goed geholpen
trustpilot
4.4
Onze visie op duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid

Bij Drukzo geloven we dat het onze verantwoordelijkheid is om onze impact op het milieu te verminderen en nieuwe manieren van ondernemen te omarmen. Hoewel we niet alle problemen van de wereld alleen kunnen oplossen, kunnen we wel ons steentje bijdragen om de ecologische voetafdruk van onze industrie te verbeteren. Onze visie op duurzaamheid komt tot uiting in onze duurzaamheidsstrategie, die leidend is in de keuzes die we maken.

Onze toewijding aan het maken van impact

Bij Drukzo vinden we het belangrijk om rekening te houden met de impact van onze producten op het milieu. Dit is vooral belangrijk omdat een aanzienlijke hoeveelheid reclame- en promotiemateriaal in grote hoeveelheden worden geproduceerd voor distributie en meestal ontworpen zijn voor eenmalig gebruik. Het kiezen van de juiste materialen is de grootste uitdaging, maar ook de grootste kans om een echte impact te hebben op het milieu en de maatschappij.
Ontdek alle eco producten

Wij geloven in de wereld van morgen 🌿

 • Wij zijn een B Corp

  Drukzo is een officiële B Corp. Op deze manier verbinden we ons aan de hoogste normen van geverifieerde sociale en milieuprestaties om winstgevendheid en betekenis in evenwicht te brengen.

  Lees meer

 • FSC® gecertificeerd

  Drukzo is er trots op FSC-gecertificeerd te zijn. Een deel van onze producten zijn afkomstig uit bossen die worden beheerd volgens strenge ecologische, sociale en economische normen.

  Bekijk FSC enveloppen

 • Ons impactrapport

  Het impactrapport van Drukzo biedt een uitgebreid overzicht van onze ecologische voetafdruk en laat zien hoe wij ons inzetten voor duurzaamheid. Want een duurzaam beleid start met inzicht.

  Lees meer

 • Duurzame producten

  Samen met onze partners breiden we ons duurzame productaanbod voortdurend uit door zorgvuldig producten te selecteren met de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en milieu.


  Bekijk alle eco producten

B Corp: De duurzaamheidstransformatie leiden

Met trots kondigen we aan dat we officieel B Corp Certified zijn, een keurmerk dat wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van gecontroleerde performance, juridische verantwoording en transparantie over factoren variërend van arbeidsvoorwaarden tot milieuprestaties, supply chain-werkwijzen en gebruikte materialen.

We zijn ons ervan bewust dat de overgang van Drukzo naar de meest duurzame marketplace voor wereldwijd op maat gemaakte drukwerkproducten niet van de ene op de andere dag gaat. We beschouwen deze certificering als de eerste stap op weg naar onze visie om een duurzame toekomst te creëren voor onze klanten, gemeenschappen en leveranciers.
Lees meer

Ons duurzame productassortiment 🌱

Onze inzet voor duurzaamheid kwam prachtig naar voren tijdens ons INSPIRE festival. Door gebruik te maken van ons milieuvriendelijke productassortiment was het evenement niet alleen geslaagd, maar werd ook onze focus op het milieu benadrukt. Deze aanpak verbeterde niet alleen de festivalervaring, maar versterkte ook de belofte van ons merk aan duurzaamheid. Elk detail, met zorg gemaakt, liet zien dat je grootse dingen kunt bereiken zonder concessies te doen aan het milieu.

Onze samenwerking met EcoCart

Onze samenwerking met EcoCart markeert een belangrijke stap in onze reis naar milieuverantwoordelijkheid. Door EcoCart in ons afrekenproces te integreren, weten klanten niet alleen wat de CO2-voetafdruk van hun bestellingen is, maar kunnen ze deze ook compenseren. Het geld wordt gebruikt om wereldwijde projecten te steunen die gericht zijn op hernieuwbare energie, bosbehoud en gemeenschapsontwikkeling. Het is een effectieve manier voor klanten om actief bij te dragen aan duurzaamheidsinspanningen, in lijn met onze missie om milieuvriendelijke werkwijzen te promoten en de ecologische impact te verminderen door verantwoorde bedrijfsvoering.
__Drukzo's missie__

Drukzo's missie

Wij begrijpen de impact van onze industrie. Gezien de grote hoeveelheid eenmalig te gebruiken promotionele materialen, is het cruciaal om over te stappen op duurzame alternatieven. Het is onze missie om nauw samen te werken met onze partners aan een aanbod dat de milieueffecten vermindert en bijdraagt aan een positieve toekomst voor komende generaties.

Ons CO2-arme bedrijfsmodel

Toen we in 2013 met onze marketplace begonnen, hebben we het bestellen van drukwerk opnieuw uitgevonden door het net zo eenvoudig te maken als het online kopen van een boek of schoenen. Zonder eigen productielocaties creëerden we een netwerk van fabrikanten over de hele wereld, waardoor we een revolutie in de sector teweegbrachten door het bestellen van producten op maat gebruiksvriendelijk te maken.

Ons grote netwerk maakt binnenlandse productie mogelijk en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk in vergelijking met traditionele bedrijfsmodellen. Hoewel ons bedrijfsmodel heeft geholpen om de CO2-voetafdruk van de printindustrie te minimaliseren door veel dichter bij onze klanten te produceren en te verzenden, willen we nog een stap verder gaan.

Onze duurzame standaarden

Bij Drukzo vinden we het belangrijk om rekening te houden met de impact van onze producten op het milieu. Dit is vooral belangrijk omdat een aanzienlijke hoeveelheid reclame- en promotiemateriaal in grote hoeveelheden worden geproduceerd voor distributie en meestal ontworpen zijn voor eenmalig gebruik. Daarom is het noodzakelijk om over te stappen op duurzamere alternatieven om de impact op het milieu te verminderen.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn producten CO2-Neutraal verzenden?

Kan ik mijn producten CO2-Neutraal verzenden?

Wij geven voorrang aan milieuvriendelijke verzending via onze samenwerking met EcoCart. Onze CO2-compensatieoptie stelt jou in staat om de uitstoot van jouw bestelling te compenseren door milieuprojecten te ondersteunen. Klik op de knop in uw winkelwagen om bij te dragen aan initiatieven die bomen behouden, gemeenschappen ten goede komen en een gezondere planeet bevorderen.

Hoewel deze optie nog niet beschikbaar is voor alle producten, werken we eraan om deze milieuvriendelijke keuze uit te breiden naar ons volledige assortiment, zodat het voor jou steeds makkelijker wordt om een positieve impact te maken.

Hoe kan ik mijn producten weggooien of recyclen?

Hoe kan ik mijn producten weggooien of recyclen?

Drukzo zet zich in voor duurzaamheid. Wij raden aan onze producten verantwoord weg te gooien en te recyclen. Voor op papier gebaseerde materialen, verwijder metalen onderdelen alvorens te recyclen. Raadpleeg lokale opties voor het recyclen van vinyl banners. Papieren stickers en etiketten zijn recyclebaar, terwijl plastic of vinyl exemplaren mogelijk speciale aandacht vereisen. Voor kleding, doneer gebruikte kledingstukken en ontdek lokale textielrecycling voor versleten items. Kies zakelijke geschenken met minimaal verpakkingsmateriaal en recyclebare materialen. Volg lokale recyclingrichtlijnen voor een milieubewustere toekomst.
Het is cruciaal om lokale recyclingrichtlijnen te volgen, en we moedigen klanten aan om producten te kiezen met duurzaamheid in gedachten en de juiste verwijderingspraktijken te volgen, bijdragend aan een meer milieubewuste toekomst.

Hoe maken we afdrukken duurzamer?

Hoe maken we afdrukken duurzamer?

Bij Drukzo zijn we helemaal voor groen printen en maken we producten op maat die niet alleen perfect bij je passen, maar ook lief zijn voor onze planeet. We kiezen bewust voor milieuvriendelijke materialen die makkelijk te recyclen of biologisch afbreekbaar zijn. Ons doel? Minder meuk in de productie en de impact op moeder natuur flink verkleinen, van begin tot eind. We delen onze kennis graag en werken samen om iedereen, van ons team tot onze partners en natuurlijk jou, de klant, meer te leren over duurzaamheid. We gaan vol voor hergebruik en minder afval, helemaal in de vibe van de circulaire economie. Samen met meer dan 300 partners zetten we stappen naar een groenere toekomst en werken we hard aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Welke Eco-certificeringen heeft Drukzo?

Welke Eco-certificeringen heeft Drukzo?

Bij Drukzo hebben we verschillende keurmerken voor diverse productgroepen. De belangrijkste is onze officiële B Corp certificering. B Corps committeren zich aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid, transparantie, sociale verantwoordelijkheid en impact.

Daarnaast werken we samen met leveranciers die zijn gecertificeerd door gerenommeerde organisaties zoals FairWear, GOTS (Global Organic Textile Standard) voor zowel biologische blends als volledig biologische producten, BSI Amfori, Recycled Claim Standard, Oekotex, Made2Flow en Better Cotton. Binnen je productkeuze zie je duidelijk welke producten deze keurmerken hebben of niet. En kom je er niet uit, neem dan gewoon contact met ons op voor advies.

Hoe kan ik weten of een product ecologisch of duurzaam is?

Hoe kan ik weten of een product ecologisch of duurzaam is?

We begrijpen dat het soms lastig is om volledig te begrijpen of jouw product wel duurzaam is. Daarom helpen we jou graag om de juiste keuze te maken. Bij Drukzo hebben we verschillende certificeringen die je helpen een keuze te maken. Op onze productpagina's zie je duidelijk welke producten deze keurmerken hebben of niet. En kom je er niet uit, neem dan gewoon contact met ons op voor advies.

Zijn de inkten en lijmen in jullie milieuvriendelijke producten óók milieuvriendelijk?

Zijn de inkten en lijmen in jullie milieuvriendelijke producten óók milieuvriendelijk?

De inkten en lijmen die we gebruiken voor onze milieuvriendelijke producten zijn zorgvuldig uitgekozen om de impact op het milieu te verkleinen. Bij het maken van onze kleding schakelen we bijvoorbeeld over op DTF watergedragen inkten die zorgen voor heldere prints en minder schadelijke stoffen uitstoten. Onze eco-stickers komen met slimme opties zoals oplosmiddelvrije toners, afbreekbare lijmen en waterbasislijm. Voor papierwerk kiezen we inkjettechnologieën die minder energie slurpen en de uitstoot verlagen. We zetten vol in op waterbasis inkten om te laten zien dat we vooroplopen met milieuvriendelijke printtechnieken.