Kun je het gewenste product of oplage niet vinden? Vraag direct een offerte aan.
500,000+ happy customers 500.000+ tevreden klanten
100% tevredenheid 100% tevredenheid
Beste prijs gegarandeerd Beste prijs gegarandeerd
Altijd hulp op maat Altijd hulp op maat
trustpilot
4.5

Hoe lever ik bestanden aan? bekijk de aanleverspecificaties

Bij Drukzo kan je heel eenvoudig je eigen bestanden uploaden. Dit doe je in stap 2 van het bestelproces. Heb je jouw bestanden nog niet helemaal gereed, dan kun je er ook voor kiezen om je bestanden later aan te leveren. Twijfel je of jouw bestanden voldoen aan onze opmaakvoorwaarden (aanleverspecificaties), kies dan bij het uploaden van je bestanden voor de optie 'Uitgebreide bestandscontrole'. Zo weet je zeker dat er geen foutjes in je bestand staan.

Opmaakvoorwaarden

Hoe moeten je bestanden worden aangeleverd?

  • • Sla je bestand op als .PDF of .TIFF.
  • • Wij raden het aan om je bestand in vector aan te leveren. Een alternatief is een van jouw bestand op 100% met een minimale resolutie van 150 DPI.
  • • Voor de afloop raden wij aan de .PDF werktekening te raadplegen. Dit aangezien de afloop per beachflag kan verschillen. Afloop is de marge die wij nodig hebben om je drukwerk te snijden
  • Heeft je drukwerk een kader? Er kan dan een kleine afwijking ontstaan door het snijden. Bij een uitgebreide bestandscontrole controleren we hierop en nemen we altijd even contact met je op om goedkeuring te vragen.
  • • Voor de tekstmarge raden wij aan de .PDF werktekening te raadplegen. Dit aangezien de tekstmarge per beachflag kan verschillen. Zo krijgt je drukwerk het beste resultaat!
  • • Zet alle fonts ( lettertypes ) in je bestand om naar lettercontouren
  • • Je afbeeldingen en je tekst moeten opgebouwd zijn uit CMYK.
  • • Voor al ons drukwerk kun je bestanden aanleveren in zowel PC als Mac formaat.

Moeilijke woorden? Hier staan ze uitgelegd.

Wat betekent afloop?

Afloop (ook 'bleed' genoemd) betekent dat jouw achtergrond aan alle kanten van je beachflag iets groter is dan het eindresultaat. Deze afloop zullen we er af snijden om witte randen te voorkomen (Bijvoorbeeld: Je bestelt een Medium Beachflag van 65 x 315 cm. Een correct aangeleverd document is dan: 6700 x 31700 mm.).

Wat betekent CMYK (Fullcolor)?

Bij professionele designprogramma's kun je ervoor kiezen om het document op te bouwen uit CMYK. Dit is een andere kleuropbouw dan jouw beeldschermkleuren (RGB). Wanneer een RGB bestand omgezet wordt naar CMYK kan er kleurverandering ontstaan. Meer informatie vind je hier. Lukt dit niet? Geen probleem: we nemen altijd nog even contact met je op als de kleurverschillen heel opvallend zijn.

Wat betekent DPI/Resolutie?

DPI (resolutie) staat voor 'Dots per inch'. Het is een term waarmee de kwaliteit en scherpte van een beeld wordt uitgedrukt. Hoe hoger de DPI (resolutie), hoe meer beeldpunten er zijn en hoe scherper de afbeelding zal zijn. De resolutie van internet afbeeldingen zijn vaak 72 dpi, de resolutie van een te drukken beachflag dient minimaal 150 DPI te zijn. Je kunt dit zelf controleren door het bestand in te zoomen op 200%.

Welke programma's raden jullie aan om een opmaak te verzorgen?

De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. Uiteraard zijn er nog vele andere programma's om een drukklare bestand te maken, het belangrijkste is dat je jouw bestand aanlevert als een drukklare document in .pdf, .jpg of .tiff. Dus geen andere documenttypes. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice 03 808 15 06.

Waarom ziet het drukwerk er anders uit dan het document op mijn beeldscherm?

Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat een beeldscherm gebruik maakt van RGB kleuren. Drukwerk kleuren zijn opgebouwd uit CMYK of via PMS kleuren. Hierdoor kunnen kleurverschillen ontstaan.

Wat weerhoudt je ervan om vandaag te bestellen?

Uw naam

E-mailadres

Bedankt voor je feedback! Deze enquête is anoniem.

Kunnen we je ergens mee helpen? Ga dan naar deze pagina

Need help?